Slovenija
20 ogledov

Nasilnež spet pridržan

Obdolženi Šribar se bo zaradi novega kaznivega dejanja nasilništva verjetno kmal Žurnal24 main
Jože Šribar. En teden po obsodbi zaradi nasilja spet pretepal (svojo) žensko.

"Petdesetletnika s Planine pri Raki, ki se je v torek na Lukovcu zapletel v konflikt z domačinom, fizično pa naj bi se znesel tudi nad žensko, s katero živi, smo pridržali," so na naše poizvedovanje potrdili na Policijski upravi Krško. Povedali so, da bo zoper pridržanega po končanem postopku verjetno 
podana kazenska ovadba.

             15
mesecev pogojne zaporne kazni je sodišče pred enim tednom izreklo Šribarju; sodba je pravnomočna.

Na pogojni zaporni kazni
Po neuradnih, a zanesljivih podatkih gre za Jožeta Šribarja s Planine pri Raki, ki ga je sodišče pred enim tednom zaradi ogrožanja varnosti, povzročitve lahke telesne poškodbe in nasilništva obsodilo na eno leto in tri mesece zapora.

V zapor mu ne bi bilo treba iti, če v naslednjih štirih letih ne bi storil novega kaznivega dejanja. Poleg tega mu je sodišče izreklo varstveno nadzorstvo, kar pomeni, da se bo moral vključiti v psihološko posvetovalnico oziroma pridružiti skupini za nenasilno komunikacijo.

Grozil tudi z vrvjo
Vzrok vedno novih zapletov je Dragica Ž. z Lukovca, ki je zapustila moža in se preselila k Šribarju, pri katerem ima sobo, vendar z njim ne živi v zunajzakonski skupnosti. Šribar se občasno spopade še z njenim bivšim možem in sinom – tako naj bi bilo tudi ta torek.

Dragica je policistki pokazala podplutbe in udarnine, ki ji jih je povzročil Šribar; od njega je ekonomsko odvisna, poleg tega pa gre za zlorabo alkohola. "Na glavo mi je prislonil pištolo in rekel, da me bo ubil," je povedala Dragica, ki je zaradi strahu, da bo grožnje izpolnil, orožje predala policiji. Priznala je, da ji obdolženi večkrat kaže vrv in ji grozi, da jo bo 
obesil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.