Slovenija
24 ogledov

Naslednji mandat bo za popravilo

Janez Janša Boštjan Tacol
Predčasne volitve bi bile potrebne že zgodaj jeseni, je dejal predsednik SDS Janez Janša. V nasprotnem primeru bomo vse bliže grškemu scenariju.

A "od tistih, ki se krčevito oklepajo oblasti", lahko pričakujemo le, "da bodo volitve naslednje leto nekoliko prej", je dejal Janez Janša. Razlog za to vidi v tem, da se želi ločiti predsedniške in parlamentarne volitve. Meni namreč, da se oblast boji součinkovanja obojih volitev.

Sprememba je potrebna

Janša je poudaril, da Slovenija potrebuje spremembo, česar se "zavedajo pravzaprav vsi razen tistih, ki bi se tega morali zavedati". Zaradi slabega dela oziroma nedela aktualne vlade država vsak dan porabi 10 milijonov evrov več, kot jih ustvari. "Če bo šlo tako naprej do konca mandata in bodo volitve v rednem roku ali pa kakšen teden prej, potem bo Slovenija zelo blizu položaja, v katerem je danes Grčija," opozarja Janša.

Če bo to stanje trajalo do konca rednega mandata, je zato tudi veliko vprašanje, ali bo položaj mogoče rešiti brez izjemno trdne večine v državnem zboru (DZ), meni Janša. Kot pravi, bo namreč "potreben cel naslednji mandat, da se situacija popravi".

Trdna večina je nuja

Iz tega izhaja potreba po trdni večini v prihodnji koaliciji: "Ne mislimo prevzemati odgovornosti za stanje brez tega, da bi imeli zelo jasne garancije, da bo tisto, kar je potrebno storiti, v DZ tudi podprto in sprejeto," je dejal Janša. Pri zahtevah po predčasnih volitvah ne gre za politične kalkulacije, ampak za to, da bodo posledice sedanjega zadolževanja plačali vsi, je še dodal.

Problemi, na katere opozarjajo v SDS, se v slovenskem prostoru zamegljujejo, stranka pa je vnovič "glavna tarča napadov in laži". Namesto pogovorov o prihodnosti države se pogrevajo stare afere, meni Janša. Prav pomanjkanje tovrstnega dialoga je po njegovem povzročilo, da aktualna vlada v zadnjih treh letih ni imela prave orientacije, saj "od ljudi pravzaprav ni imela mandata na podlagi programov".

Komentarjev 4
  • Schreckensherrschaft Alarm 16:47 20.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:35 31.julij 2011.

    Slovenija bo najbolj varna in uspešna,če bo JJ šel na porodniško in od rojstva vzgajal malega ABRAMBOVCA.Urška naj gre pa delat,saj tko al tko manjka zdravnikov.Vse to je najboljša opcija za Slovence in otročička!

  • privat 09:01 31.julij 2011.

    Kaj boš nudil za kočevje g Janša?? Zamenjava dir.javnih služb??? Hidrovod??Komunala???? Zamenjava Župana?? Odpiranje novih delovnih mest?? Potem te Kočevje podpira!!