Slovenija
21 ogledov

Naslednji teden previdno na ceste

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Od ponedeljka do 13. junija bodo policisti poostreno izvajali akcijo 0,0 šofer. Akcija bo imela tudi mednarodne razsežnosti, saj bodo alkoholiziranost voznikov preverjali na področju celotne EU in Hrvaške.

Kot pravijo policisti, je namen tega dela akcije opozoriti, da želijo trezne voznike tudi v poletnih mesecih. Drugi dve tretjini akcije bosta potekali novembra (v času martinovanja) in decembra.

Lani se je na naših cestah zgodilo 20.604 prometnih nesreč (11 odstotkov manj kot leta 2008). Letos se je do konca aprila zgodilo 6526 prometnih nesreč.

Pred odhodom na počitnice želijo spomniti ljudi, da je treba biti v času vožnje zbran tudi v času dopusta, vsekakor pa ne pod vplivom alkohola, je dejal višji policijski inšpektor Anton Hribar. Zato bodo izvajali nadzor na celotnem območju Slovenije in tudi v ostalih državah EU ter na Hrvaškem.

Vsi vozniki, ki jih bodo policisti zalotili pri cestnoprometnem prekršku, bodo morali opraviti preizkus alkoholiziranosti. Nadzori bodo usmerjeni na kraje, kjer je pričakovati več kršitev.

Več o akciji 0,0 šofer si lahko preberete na tej povezavi.

V gostinskih lokalih pa bodo poleg spoštovanja zakona o omejevanju porabe alkohola nadzorovali tudi upoštevanje prepovedi zadrževanja mladoletnikov v lokalih, kjer točijo alkohol in določbe glede časovnih omejitev točenja alkohola.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.