Slovenija
23 ogledov

Naslednjič pa nepreklicno k sodnici

Ivan Zidar Benjamin Kovač
Čista lopata. Klinični center: "Zidar si je sam kupil operacijo na hrbtenici, ki bi jo lahko prestavil."

Prihodnjo sredo bo jasno, kolikšno kazen bodo tožilci za pregon organiziranega kriminala zahtevali za tri nekdanje šefe največjih gradbenih podjetij v državi. To bi sicer moralo biti znano že včeraj. A pred ljubljansko sodnico, ki Ivanu Zidarju, Hildi Tovšak in Dušanu Črnigoju sodi zaradi domnevne podkupljivosti pri pridobivanju gradbenega posla na letališču Brnik, Zidar ni stopil. V času, ko bi se moral zagovarjati na sodišču, naj bi ga namreč v ljubljanskem kliničnem centru (KC) morali nujno operirati zaradi nenadnih bolečin. "Iz KC pa so sodišču pojasnili, da njegovo zdravstveno stanje ni poslabšano, zato bi operativni poseg lahko preložili, in da si je obtoženi Zidar prav na današnji dan samoplačniško uredil operacijo na lastno željo," je povedala sodnica, ki je Zidarja že pozvala, naj naslednji teden pride na sodišče.

Osem dni za spremembe

Tik pred koncem sojenja je tožilstvo dopolnilo obtožnico. Zidarjevi zagovorniki so zato sodnico pozvali, naj jim omogoči dodatnih osem dni, da bi Zidar spremembe lahko proučil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.