Slovenija
17 ogledov

Naslednjo zimo bo pokrita

V dveh letih se je od 50 postavljenih pet dežnikov že tudi pokvarilo. (Foto: Bar Žurnal24 main
Tržnica. Župan je dal odgovornim tri mesece časa za rešitev, sicer bo sam presekal gordijski vozel.

"Tržnica mora biti pokrita, kako, naj se odloči stroka. In tri mesece je dovolj časa, da najdejo rešitev, če le hočejo," pojasnjuje Franc Kangler, župan Mestne občine Maribor. "Če v treh mesecih rešitve ne bo, bom prevzel odgovornost in se sam odločil," dodaja.

Naslednjo zimo pod streho
"Naslednjo zimo branjevke na osrednji mariborski tržnici ne bodo več prodajale svojih pridelkov pod dežniki," pravi Zdenko Šilc, direktor Tržnice Maribor, ki se je udeležil včerajšnjega sestanka z odgovornimi za pokritje tržnice. "Sestanek je bil sklican na izrecno zahtevo mariborskega župana. Do 1. marca moramo skupaj s strokovnimi službami mestne občine, mestnim arhitektom Stojanom Skalickym in mariborsko območno enoto zavoda za varstvo kulturne dediščine poiskati možnosti za pokritje mariborske tržnice," dodaja Šilc.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Bodo ostali kot senčniki?
O neuporabnosti dežnikov, nad katerimi se pritožujejo tako branjevci kot kupci, smo pisali že večkrat. Pozimi se lomijo pod težo snega, ko dežuje, branjevcem zamaka noge, ob močnejših sunkih vetra pa neusmiljeno brije po kupcih in prodajalcih zelenjave in sadja. Branjevci si že od odprtja želijo nove strehe ali zasteklitve tržnice. Dežniki so stali od 150 do 200 tisoč evrov in bi jih lahko na tržnici obdržali, saj bi lahko ob stekleni strehi, kar je ena od idej, omogočali zaščito pred sončnimi žarki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.