Slovenija
7 ogledov

Našli novo vrsto dinozavrov

Paleontologi so odkrili tri nove fosilne primerke dinozavrov. Žurnal24 main
Avstralski paleontologi so v Queenslandu našli tri nove fosilne primerke dinozavrov. Gre za eno najpomembnejših odkritij po letu 1981, ko so odkrili okostje Muttaburrasaurusa.

Kot so po odkritju opisali raziskovalci, naj bi bil eden izmed najdenih dinozavrov zastrašujoč plenilec s tremi velikimi in ostrimi kremplji na obeh rokah. Druga dva pa naj bi bila rastlinojeda. Eden je bil visok in žirafastega izgleda, drugi pa debelušen in nekoliko podoben podvodnemu konju.

Najdena okostja naj bi bila stara okoli sto milijonov let. © Reuters

 

Po predvidevanju paleontologov naj bi bila okostja stara okoli sto milijonov let. Samo odkritje pa so označili za zelo pomembno, saj od leta 1981, ko so odkrili ogromnega štirinožnega rastlinojedca Muttaburrasaurusa, ki se je lahko dvignil na dve nogi, niso našli takšne pomembne najdbe.

Najdena okostja bodo oblasti shranile in na ogled postavile v prirodoslovni muzej Avstralska doba dinozavrov, ki ga gradijo v mestu Winton na zahodu Queenslanda.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.