Slovenija
25 ogledov

Našli pogrešana jamarja

Žurnal24 main
Včeraj so se izgubile vse sledi za dvema jamarjema, ki sta se pri Lazah spustila v 1.200 metrov globoko jamo. Policisti so ju danes le uspeli najti.

Pogrešana jamarja so našli. Včeraj sta se namreč dva fanta zadnjič oglasila svojcem izpred Najdene jame, globoke približno 1200 metrov.

Policisti so danes organizirali reševalno akcijo in ugotovili, da sta bila pogrešana 22- in 20-letna državljana Nemčije. Pred jamo so skupaj z enim poznavalcem najprej našli le vozilo pogrešanih – golfa – in vrv, napeljano v jamo. Pozno popoldne so uspeli vzpostaviti stik tudi s fantoma.

"Omenjena sta načrtovala spust v Najdeno jamo na območju Laz in se v dogovorjenem času nista javila, da sta spust končala. Policisti so na kraju našli njun osebni avto ter vrv, ki je nakazovala spust v jamo. Organizirana je bila reševalna akcija. Nekaj minut pred 17. uro so reševcalci navezali stik z njima. Oba sta živa in zdrava in se pomikata proti izhodu," nam je malo po 17. uri sporočil Vinko Stojnšek s PU Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.