Slovenija
21 ogledov

Našli staro dovoljenje

Občina je na podlagi arhivskih dokumentov podala novo vlogo za izdajo uporabnega Žurnal24 main
Podmežakla. Upajo, da bodo tekme kljub zapletom odigrane.

Te dni so v kranjskem arhivu našli originalno uporabno dovoljenje za stari del dvorane, izdano leta 1966 za drsalno površino in tribune, je včeraj povedal jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger.

V začetku prejšnjega meseca je gradbena inšpektorica dvorano Podmežakla namreč zaprla, ker naj ne bi imela uporabnega dovoljenja. "Dvorana se je gradila od leta 1954, zanjo pa je bilo zaradi fazne gradnje pridobljenih več gradbenih dovoljenj. Osnova je gradbena dokumentacija za stari del dvorane, ki je bila izdelana leta 1997, ko je zakonodaja dovoljevala vpis dejanskega stanja v načrte. S tem je bilo legalizirano vse od leta 1972 do 1997, na podlagi tega pa smo tudi izdali vlogo za izdajo uporabnega dovoljenja za stari del," je pojasnil župan.

Na občini tako po tihem še upajo, da bodo lahko vsaj nekatere tekme finala državnega prvenstva v hokeju odigrane v dvorani Podmežakla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.