Slovenija
125 ogledov

Našli truplo Andreja Beuca

Andrej Beuc FB
Ribič v Drini našelli moško truplo. Ministrstvo za notranje zadeve Republike Srbske je potrdilo, da gre za Andreja Beuca.

V reki Drini na območju občine Kozluk, so ob 11.20 našli truplo Andreja Beuca, 34-letnega skakalca, ki je potonil v reki Drini po skoku z 20-metrskega mostu. Vzroka za nesrečo še niso potrdili.

"Našli smo moško  truplo, ki ima na sebi samo kopalke," so sporočili s policije.

"Truplo je našel ribič, mi smo ga šli iskati so čolnom," je povedal Marko Šajnovič, načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije in vodja ekipe devetih potapljačev, ki so se včeraj pridružili iskanju v Zvorniku. "Truplo je bilo precej nižje od območja iskanja, " je še povedal Šajnovič. Moško truplo so v reki Drini našli okoli 15 kilometrov nižje od kraja, kjer je v nedeljo potekala prireditev “Zvorničko ljeto” v okviru katere je potekalo tudi tekmovanje v skokih z  mostu. Gre za del Drine, kjer so številni zavoji in rokavi.

Beuca so iskali vse od nedelje popoldne, ko je po skoku sicer izplaval iz vode iz roko nakazal, da potrebuje pomoč. Nobenega od reševalcev ni bilo v vodi, ekipe v nekaj metrov oddaljenih čolnih pa so nosile reševalne jopiče. Podjetje Euro Security iz Beograda je priznalo, da njihove reševalne ekipe niso bile primerno razporejene, Beučeva sestra, ki je skupaj z mamo v Zvorniku pa je napovedala tožbo proti organizatorjem.

Beuc je bil profesionalni padalec in izurjen športnik, ki je sodeloval na številnih skokih z mostu.

Komentarjev 5
  • Ronald Reagan 07:22 12.avgust 2016.

    skeptiku ga danes dobro smodi...

  • d 16:30 11.avgust 2016.

    lol ... u must be kidding

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:44 11.avgust 2016.

    Vem da bo to zvenilo neobčutljivo ampak:Ostanki zveni kot da gre za več kosov ostankov telesa; torej delov telesa ki so ločeni zarad teh ali onih razlogov. Če je v celem kosu ne more iti za ostanke. Kvečjemu ...prikaži več ostanek.Sicer pa sožalje svojcem za izgubo bližnjega.