Slovenija
22 ogledov

Našli truplo domačinke

policija trak Nik Rovan
Na območju Hotize, kjer meja med Slovenijo in Hrvaško ni določena, našli truplo domačinke. Na kraju nesreče prvi slovenski policisti, ki so raje počakali na hrvaške kolege.

Truplo domačinke so našli nekaj metrov zunaj naselja, na levem bregu Mure, ki ga je na dan 25. junija 1991 nadzirala slovenska policija, a je v hrvaškem katastru.

Družina Kolarič je navsezgodaj opazila, da mame in babice ni, zato so jo nemudoma začeli iskati. Približno 400 metrov od hiše jo je na polju našel sprehajalec. Poklicali so reševalce in policijo, slovenski policisti pa so bili prvi na kraju dogodka.

Počakali na hrvaške policiste
Štefan Sobočan, ki je bil eden izmed prvih na kraju dogodka je za nacionalno televizijo povedal, da so policisti dejali, da bodo raje počakali hrvaške policiste. Tiskovni predstavnik Policijske uprave Murska Sobota Jožef Prša je pojasnil, da so policisti odšli na kraj dogodka in ga zavarovali ter obvestili preiskovalnega sodnika. Ta je sprejel odločitev, da za obravnavo dogodka ni pristojen, in zato so dogodek obravnavali hrvaški varnostni organi.

Znakov nasilja hrvaški policisti niso ugotovili, a je v takh primerih potrebna obdukcija. Pri obdukciji na Hrvaškem niso vztrajali, sin pokojnice pa je povedal, da gre zasluga, da so mamo lahko odpeljali v Mursko Soboto, predvsem murskosoboškim policistom.

Zakaj se je dežurni preiskovalni sodnik odločil, da naj na ozemlju, za katerega slovenska politika poudarja, da je bilo 25. junija 1991 slovensko, primer prevzamejo hrvaški policisti, ni želel komentirati. Svojo odločitev naj bi pojasnil v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.