Slovenija
2304 ogledov

Kanglerjev nasmeh je malo bolj grenak

Franc Kangler BC/Mediaspeed
V Mariboru napeto pričakujejo rezultat volitev.

"Nikoli ne izgubim, ali zmagam, ali pa se česa naučim," je za Pop TV tik po zaprtju volišč dejal Saša Arsenovič, ki upa na zmago. V štab je prišel tudi gospodarski minister iz vrst SMC Zdravko Počivalšek.

"Kampanja je bila spoštljiva," je po zaprtju volišč poudaril njegov protikandidat Franc Kangler, ki je že bil župan Maribora in so ga odnesli protesti po uvedbi radarjev. "Mene skrbi za Maribor, za Mariborčane. Če dobim mandat, bom delal v interesu Maribora," je po zaprtju volišč dejal Kangler, ki je bil vidno dobre volje.

A po več kot polovici preštetih glasov mu ne kaže najbolje, Arsenović ima slabih 59 odstotkov, Kangler pa 41.  Kangler je dejal, da je treba voljo ljudi spoštovati, da so dobili deset mest v občinskem svetu ter ni izključil možnosti vsebinskega sodelovanja z Arsenovičem. "Ni posebnega razočaranja. Življenje gre naprej. Ta ekipa je dobro delala. Bo pripravljala strategijo za evropske volitve Z Arsenovičem bom sodeloval, če bomo imeli soroden program. Gre za Maribor. Nekaj se mora spremeniti v Mariboru," je dejal. 

V prvem krogu je Arsenovič zbral 38 odstotkov glasov, Kangler 31, dosedanji župan Andrej Fištravec, ki je bil na tretjem mestu, pa niti devet odstotkov glasov.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • dragec 14:39 03.december 2018.

    Franci, mal si ga POPUŠIL

  • perhan63 20:50 02.december 2018.

    napravio si govna za čas vremena..botu jedan