Slovenija
32 ogledov

Nasmiha se mu mesto direktorja občinske uprave

SDS Saša Despot
Postojnski župan Jernej Verbič pogovorov z veljakom SDS ne zanika, poudarja celo, da je imenovanje šefa uprave njegova ekskluzivna pravica.

"Županova ekskluzivna pravica je, da si pripelje direktorja občinske uprave. Na vse ostale kadrovske zadeve, župan ne sme imeti vpliva in tudi jaz ga nimam," je na enem od soočenj pred drugim krogom volitev v Postojni povedal aktualni župan Jernej Verbič, ki je v prvem krogu prejel 44 odstotkov glasov.

Na vprašanje, če bo na to mesto imenoval veljaka SDS Zvoneta Černača, ki na parlamentarnih volitvah ni bil izvoljen v državni zbor, pa je dejal: "Gospod Černač je bil minister, poslanec, je zdaj občinski svetnik in njegova zadeva je, kako bo nadaljeval politično pot. Nihče nima zagotovljenega nobenega mesta, to se bo zgodilo po ponedeljkovih volitvah."

"Spoštovani novinar oziroma karkoli že ste, s Černačem nisem govoril že en teden in to je tudi vse, kar vam bom povedal," nam je arogantno zabrusil Verbič, ko smo ga vprašali za pojasnila o njegovih izjavah v soočenju in morebitni kandidaturi nekdanjega ministra v vladi SDS za položaj direktorja občinske uprave. Černač na naše klice ni odgovarjal.

Pravniki: Ekskluzivne pravice ni

Župan nima ekskluzivne pravice, da si pripelje direktorja občinske uprave, pravijo tudi pravniki. "Izbira se ga z javnim natečajem, kjer se imenuje natečajna komisija, objavi se natečaj s predvidenimi pogoji in natečajna komisija izbere največ tri kandidate. Drži pa, da ima župan diskrecijsko pravico, da izbere med temi tremi kandidati," pojasnjuje Rajko Pirnat.  

Verbič ni želel povedati, kar je na občini znano že od petka

A kot kaže postojnski župan Jernej Verbič ne ve, ali pa noče povedati kaj se v njegovi občini dogaja. Po objavi članka so nam namreč z občine sporočili, da se je javni natečaj za direktorja občinske uprave zaključil v minuli petek. Nanj je prispelo deset prijav, med katerimi pa ni prijave Zvoneta Černača.

Komentarjev 6
  • Jagijagi1 13:24 15.oktober 2014.

    OMG ta mo na bo direktor!Kidrićka pa tajnica!

  • maresem 10:15 15.oktober 2014.

    Očitno bodo dobili, kar zaslužijo.

  • KOJAK 09:04 15.oktober 2014.

    Pa kaj je z vami postojnčani, spet boste izvolili župana, ki se je izkazal s popolno nesposobnostjo in neoperativnostjo pri žledu... adijo pamet Slovenija.