Slovenija
63 ogledov

Nasmolil NKBM?

“Ob vašem klicu me je skoraj zadela kap,” je dejal poslovnež Edvin Pejovič, ki n Žurnal24 main
Posojilo. Banka sprožila postopek izterjave za šest milijonov dolga in se odločila za kazensko ovadbo.

“Nič ne vem. Kličite mojega odvetnika,” nas je napotil poslovnež Edvin Pejovič, ko smo ga povprašali glede kazenske ovadbe druge največje banke v državi NKBM. Ta se je za potezo odločila zaradi suma kaznivega dejanja preslepitve pri najemu posojila v višini šestih milijonov evrov in poslovne goljufije. Tako o ovadbi kot o v njej očitani goljufiji Pejovič, kot je dejal, ne ve ničesar.

Banka ne komentira
NKBM zadeve ni želela podrobneje komentirati, potrdila pa je, da so za “zaščito svojih interesov” najeli odvetniško pisarno Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji iz Ljubljane. Iz ovadbe, ki so jo napisali, je razvidno, da naj bi Edvin Pejovič pri najemu šestih milijonov evrov to posojilo zavaroval s hipotekami na različne nepremičnine – med drugim s parcelo v Ankaranu – ter tudi terjatvami do Mercatorja v višini enega milijona evrov. Te terjatve do najboljšega soseda naj bi Pejovič uporabil tudi za zavarovanje drugega posojila, ki ga je najel pri Banki Koper. Parcelo v Ankaranu pa naj bi oddelil na drugo podjetje. To naj bi vpisal v sodni register devet dni pred sklenitvijo posojilne pogodbe z NKBM in hipotekarno zastavo te nepremičnine kot jamstvo zanj, a brez vednosti banke.

NKBM sprožila tudi izvršbo
Uroš Pogačnik iz odvetniške pisarne Čeferin, ki zastopa tega znanega koprskega poslovneža, z ovadbo ni seznanjen. Povedal pa je, da je NKBM že sprožila izvršbo za izterjavo teh terjatev v višini šest milijonov evrov, na katero so vložili ugovor, a sodišče o tem ni 
odločilo.

Spomnimo, Pejovič, ki se zdaj ukvarja tudi z nepremičninami, je bil med drugim zastopnik oziroma uvoznik izdelkov blagovnih znamk Malizia, Calvo in Cathrine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.