Slovenija
21 ogledov

Nasprotniki zakona v prednosti

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Glasovi, prispeli po pošti, niso bistveno spremenili izida nedeljskega glasovanja na referendumu o zakonu o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je sporočila državna volilna komisija, ki je objavila delni uradni izid.

Delni uradni izid kaže, da je 27,39 odstotka volivcev zakon podprlo, medtem ko jih je proti 72,61 odstotka. Volilna udeležba je bila 14,65-odstotna. Najvišja je bila v volilni enoti Ljubljana center, kjer je glasovalo 17,2 odstotka. Najnižjo udeležbo so zabeležili v volilni enoti Maribor, kjer je volilo 11,84 odstotka volivcev. Najvišjo podporo je zakon dobil v volilni enoti Ljubljana center, najnižjo pa v volilni enoti Ptuj.

Volilna komisija bo 20. decembra prištela še glasovnice, ki bodo prispele po pošti iz tujine. Glasovanje pa čaka še prebivalce območja Zadloga in Mrzlega Loga pri Idriji, kjer je referendum zaradi poplav prestavljen na nedeljo, 19. decembra.

Referendum o zakonu o RTVS so zahtevali poslanci SDS in SNS ter nepovezani poslanec Andrej Magajna, potem ko so poslanci državnega zbora po vetu državnega sveta zakon znova potrdili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.