Slovenija
59 ogledov

Nastaja nov hotelsko-poslovni objekt

Vsebina kompleksa, ki nastaja na območju nekdanje policijske postaje na Taboru, Žurnal24 main
Mladinski turizem. Hostli vse leto dobro zasedeni, a predvsem pozimi mestu manjka vsebina.

Na zemljišču med Gorkega ulico, Cesto zmage in Ulico Pariške komune že nekaj časa brnijo gradbeni stroji. Neuradno naj bi tam nastajal mladinski hotel, a je Uroš Mlakar, direktor podjetja Quadro, ki je lastnik zemljišča, z informacijami skop. "Še vedno se pogajamo s strateškimi partnerji, zato o vsebini za zdaj nismo pripravljeni govoriti. Drži pa, da gre za namestitveni objekt," 
razloži Mlakar.

Hostli dobro zasedeni
Če bomo res dobili mladinski hotel, bo to tretji tovrstni v Mariboru – eden je na Pohorju in dva v Rušah. "Zasedenost Hotela Uni je vse leto okoli 80-odstotna, število nočitev pa zadnja leta opazno raste," pove Darja Slivnjak iz Term Maribor in kot prednost hotela navede lokacijo v središču mesta.

Igor Jurišič, predsednik Popotniškega združenja Slovenije, pa opozarja, da bi bilo treba v Maribor prinesti vsebino za mlade in oživiti mariborsko letališče. "Mladi bodo prišli le, če se bo kaj dogajalo. Za Novi Sad pred festivalom Exit denimo ni vedel nihče," 
ponazarja Jurišič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.