Slovenija
1 ogledov

Nastaja zastoj na primorski avtocesti

Kolona gneča Dragonja Žurnal24 main
Danes na slovenskih cestah, predvsem tistih ob morju, beležijo nekaj več gneče. Na mejnih prehodih Dragonja in Starod je za vstop v državo treba čakati 30 minut.

S Prometno-informativnega centra (PIC) poročajo, da zastoj nastaja na primorski avtocesti od priključka Vrhnika proti CP Log v smeri Ljubljane. Povečan je promet na obalnih cestah proti Kopru ter na večjih mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo. Čakalna doba za osebna vozila pri vstopu na mejnem prehodu Dragonja je 20 minut, na Starodu pa ena ura.

Prometna nesreča ovira promet

Na gorenjski avtocesti je zaradi razsutega tovora oviran promet pred priključkom Brnik v smeri Jesenic, zaradi prometne nesreče pa je polovična zapora na cesti Gruškovje - Ptuj pri Lancovi vasi.

Medtem so posledice prometne nesreče na primorski avtocesti med priključkoma Unec in Logatec v smeri Ljubljane odstranili in tako promet poteka tekoče, enako je v Radovljici na Kranjski cesti, kjer je bila delna zapora, in v Novem mestu pri Veliki Bučni vasi, kjer je bila popolna zapora.

Danes in jutri med 8. in 21. uro velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, še opozarjajo na PIC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.