Slovenija
34 ogledov

Našteli so kar 314 napak

Debeli rti%C4%8D, hotel arija Žurnal24 main
Hotel Arija. Vegrad in GPG slabo opravila delo. Garancije še nista izdala. Sledijo tožbe?

“Napak na hotelu Arija je zelo veliko – tako na objektu, ki ga je gradil Vegrad, kot na opremi, ki jo je dobavila družba GPG,” priznava Janez Pezelj, generalni sekretar Rdečega križa Slovenije (RKS), ki je za nov hotel v mladinskem zdravilišču in letovišču (MZL) odštel 8,4 milijona evrov.

Hilda ni imela časa
Komisija RKS za investicijo je ugotovila kar 314 napak. “Napake smo predstavnikom Vegrada večkrat neuspešno posredovali in predlagali končni obračun, a bivša direktorica Hilda Tovšak ni imela časa niti za odgovor,” pravi Pezelj. Napake so že predstavili tudi novemu vodstvu Vegrada. Z GPG bi se morali sestati včeraj, a do zaključka redakcije izid ni bil znan.

Na vprašanje glede garancije za odpravo napak Pezelj odgovarja, da jim je niti Vegrad niti GPG kljub pogodbeni obligaciji še sploh nista izdala.

O Kajbi v torek
Mobing. “Na glavnem odboru RKS v torek bomo poskušali doseči sporazumno rešitev. Kajbi predlagamo mesto pomočnika vodje,” glede usode Karmen Kajba, vodje MZL, pravi Pezelj. Kot je znano, zaposleni zaradi mobinga zahtevajo njen odhod.

Kdo bo plačal?
Če se GPG in Vegrad v 14 dneh ne bosta pozitivno odzvala na odpravo napak in dostavila ustreznih garancij, bodo, kot pravi Pezelj, morali vse napake odpraviti sami. “Nekaj sredstev imamo še rezerviranih v ta namen, seveda pa bodo sledile tožbe, saj RKS nima niti sredstev niti vesti, da napake plača sam.”

Proti RKS pa so, kot smo že poročali, zaradi Arije tožbe napovedali ogorčeni Vegradovi podizvajalci, ki so ostali brez večine plačila, saj je RKS plačal neposredno Vegradu (oziroma faktorskima družbama) namesto podizvajalcem, čeprav so imeli potrjene situacije.

“Otroci izrinjeni na rob”
Pediatrinja Nataša Bratina, predsednica Društva za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami, ki letujejo v MZL, je v obširnem pismu pred kratkim opozorila na skrb vzbujajoče razmere v MZL in njegovo usmeritev v komercialni turizem, čemur služi tudi nov, za socialno ogrožene predrag hotel, izrinjanje otrok na rob in za MZL slabe kadrovske menjave. Pezelj odgovarja, da je prvenstveni namen hotela rehabilitacija invalidov. Se pa strinja, da so paviljoni, namenjeni socialno ogroženim, v slabem stanju in zato napoveduje fazno obnovo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.