Slovenija
24 ogledov

Nasvet za Alenko Bratušek: 2090 evrov

Alenka Bratušek EPA
Od januarja do začetka decembra so ministrstva za svetovalne pogodbe porabila že 2,4 milijona evrov, v ta znesek pa niso vključene avtorske pogodbe, je poročal Radio Slovenija.

Najvišji je bil znesek za tuje odvetnike, ki jih je Slovenija najela zaradi arbitraže o meji s Hrvaško, stali so 1,1 milijona evrov. Za svetovanje pri izdaji obveznic in zadolževanju je ministrstvo za finance plačalo, ministrstvo za kulturo je skoraj 160 tisoč evrov porabilo za člane strokovnih komisij, ki so jih dolžni imenovati po zakonu, 2090 evrov pa je stal nasvet za potrebe takratne premierke Alenke Bratušek o fiskalni politiki. 

"Pogosto bi bilo ceneje, če bi imeli zaposlene, ki bi opravili to delo. Ožja državna uprava se je zmanjšala za štiri tisoč ljudi, hkrati pa imamo več pogodb zunanjim izvajalcem," je za Radio Slovenija dejal minister za javno upravo Boris Koprivnikar. 

Komentarjev 7
  • ennanova 20:39 18.december 2014.

    Oblast, last in slast 3. delVsi goljufi skupaj našemu premoženju ne morejo narediti niti trohice toliko škode, kot jo s svojim ravnanjem povzroča država sama. Čeprav trenutne razmere v Sloveniji kažejo, da bo državi uspelo pozapreti vse največje tajkune, ...prikaži več pa bo iz vse te gonje na koncu pricurljalo bore malo sredstev. Večina sredstev …http://za-misli.si/kolumne/samo-kavcic/2029-oblast-last-in-slast-3-del

  • tecumseh_1975 12:26 18.december 2014.

    poglej samo kdo se pajsa po slovenski politiki. več ali manj same neke propalice ki jim nebi dal niti kurnika za pazit. Jasno da rabijo za vsako stvar ki se jo lotijo potem svetovalce, ko pa svojega znanja nimajo. O ...prikaži večO čem pa Mojškra lahko kaj pametnega pove? o Tekstilijah mogoče kaj malega pa o Zavodu Brdo ( če je vsaj enkrat prebrala kar je naplonkala v magistrsko)

  • Igor Đukanović 12:13 18.december 2014.

    Koliko para, toliko muzike. Kakšen kvalitetnejši nasvet pač stane dva tisoč evrov. Si lahko privoščimo, da premierka ni dobro obveščena o mnenju stroke?