Slovenija
28 ogledov

Nasveti za dišeč dom

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Naravno. Ne zapravljajte denarja za osvežilec zraka. Naredite si ga sami.

“Z uporabo osvežilcev zraka v prostor vnašamo vrsto strupenih kemikalij, kot so recimo rakotvoren benzen, ftalati in alergene dišave,” opozarjajo na Zvezi potrošnikov Slovenije. Naj vaš dom zadiši po naravnem. Kako?

Naj zadiši po cvetju
Odišavite ga z naravnim, rezanim cvetjem. Vonj cvetlic bo zajel vse stanovanje.
Z eteričnimi olji si zmešajte svoj osvežilec zraka in ustvarite vonj, ki vam ugaja. Na tržišču so na voljo tudi blazinice biofresh, ki vežejo neprijetne vonjave ter zavirajo razvoj plesni in bakterij. Zasnovane so na nanotehnologiji, v spletni trgovini www.aurea-kozmetika.si pa boste za eno odšteli 7,9 evra.

Trend ekočistil v vzponu
“Trend uporabe ekočistil je v vzponu, žal pa med čistili še vedno obsega zelo majhen delež uporabe. Največja ozaveščenost je pri detergentih za pranje posode, kjer ljudje uporabo kemikalij neposredno povezujejo z vplivom na zdravje,” opaža Aleš Pevc, vodja spletne Sončne trgovine.

Prijazno koži in naravi
Prednosti ekočistil so, da so narejena iz popolnoma naravnih sestavin in iz sestavin, ki ne ogrožajo okolja, niso preizkušena na živalih, so brez fosfatov in klora, ne vsebujejo sestavin iz naftnih derivatov ter optičnih belil, so stoodstotno razgradljiva in ne vsebujejo alergenov.

“Glede ekočistil ni enotnih oznak, saj recimo največja svetovna proizvajalca ekočistil Seventh Generation in Ecover nimata evropskih ekocertifikatov, vendar so njuna čistila iz stoodstotno naravnih sestavin. Nekateri drugi proizvajalci pa imajo certifikat ecogarantie oziroma ecocert,” strne Pevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.