Slovenija
98 ogledov

Natakar s Fifa licenco odnesel direktorja Nigrada

Zakaj mariborski občini problema ni uspelo rešiti v predpisanem roku treh let in Žurnal24 main
Vladimir Krajcer je zaradi spornega razpisa za svetovalca po včerajšnjem odstopu kot direktor hčerinske družbe Nipe danes odstopil še z mesta direktorja matičnega Nigrada.

Namestnik predsednika nadzornega sveta Mirko Šprinzer je za Žurnal24 potrdil, da je Krajcer odstopil, potem ko se je ta možnost v zadnjih dneh že "nakazovala". V odstopni izjavi nadzornemu svetu Nigrada je Krajcer zapisal, da je takšno odločitev sprejel na podlagi "medijske gonje zadnjih dni," in da bi "zaščitil svoje dobro ime in dobro ime družbe." "Kljub ugotovitvi delovne inšpekcije, da v postopku razpisa delovnega mesta svetovalca poslovodstva hčerinske družbe Nipa d. o. o. ni bil storjen noben prekršek, se je namreč medijski pritisk na poslovodstvo Nigrada v zadnjih dneh zgolj stopnjeval."

Šprinzer trenutno še ni mogel reči, kdo bo nadomestil Krajcerja. Nigrad je sicer delniška družba v večinski lasti mariborske občine. Krajcer je sicer mariborskemu komunalnemu podjetju načeloval od decembra lani, pred tem je deloval v NKBM.

Ostali brez direktorja in "natakarja"

Kot smo poročali, so v Nigradovi družbi Nipa objavili razpis, v katerem so službo svetovalca poslovodstva za nedoločen čas ponujali nekomu, ki je po izobrazbi natakar in ima hkrati licenco Fifa in Uefa. Rok za prijavo na razpis je bil vsega tri dni. Po medijskem razkritju je prišlo na dan, da je bil razpis prirejen za Mirana Ferka, dolgoletnega sodelavca podjetja ŠC Pohorje, ki je zato dejal, da se na razpis ne namerava prijaviti. 

Krajcer pa je v prvem odzivu na vprašanja o spornem razpisu dejal, da so bili zahtevani "zgolj minimalni standardi izobrazbe tudi zato, da bi se nanj lahko prijavili tudi kompetentni sedanji zaposleni ŠC Pohorje, ki so podobne naloge opravljali že do sedaj in katerih prijave tudi pričakujemo."

Komentarjev 3
  • janez 02:33 03.avgust 2014.

    Miro Cerar, socialist brez vizije in programa.Video:http://youtu.be/JsZAJ6PuSO8

  • Žurnalček 12:27 02.avgust 2014.

    Saj ni potem ni čudno , da je ŠC Pohorje tam kjer je , je imajo za svetovalce kelnerje . Če pa že tale kelner nima službe , naj gre pa na obalo , saj tam krvavi nucajo kvalificirane. Najprej ...prikaži več sem mislil, da so namestili ZZ , no potem sem se pa spomnil , da on tudi kelnar ni !

  • Koča Trikotna Jasa 10:46 02.avgust 2014.

    ali je kdo drug sposoben pripeljat 10 tujih nogometnih ekip na priprave?drugo leto pa bodo vsi mediji pisali kako je hotel moral zapret ker ni dovolj gostov.nas bojo takrat mediji reševali?ali pa mogoče vsi tisti ki se sedaj bunijo?