Slovenija
22092 ogledov

Podrobnejša napoved glede petkovega sneženja

Sneg
Ponekod v nižinah do 40 centimetrov snega. Pričakovati je kaos na cestah.

Vremenoslovci za danes napovedujejo povečini oblačno vreme, predvsem v zahodni, južni in delu osrednje Slovenije bodo občasno padavine. "Meja sneženja bo med 800 in 1200 m nad morjem," pravijo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo v alpskih dolinah okoli 3, drugod od 7 do 13 stopinj Celzija."

Jutri se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije dopoldne od severa postopno spustila do nižin. "Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja, ki se bo v noči na soboto okrepila," pišejo pri Arsu. "Zjutraj bodo temperature od 0 do 6, popoldne pa okoli 0, le na Primorskem od 6 do 9 stopinj Celzija."

Ponekod do 40 centimetrov snega

Vremenski portal Neurje.si piše, da je glede na napovedano sneženje na cestah marsikje pričakovati kaos. Ker se bo hitro ohladilo po ponekod le v nekaj urah zapadla večja količina snega. "Do sobote dopoldan bo v Ljubljanski kotlini predvidoma zapadlo od deset do 20 centimetrov snega, nekoliko manjša količina bo padla v Prekmurju ( pet do 15 centimetrov), na Štajerskem ga bo predvidoma nekje med deset in 25 centimetrov, v nekoliko višjih legah zahodne in južne Slovenije pa med 20 in 40 centimetrov," glede na trenutno sliko napovedujejo pri Neurje.si. Opozarjajo, da so tla precej topla, zato se bo sneg posedal in višina snežne odeje je zaradi tega lahko manjša. 

V visokogorju tudi čez meter

V visokogorju Julijskih Alp lahko zapade tudi več kot meter in pol snega. Vremenski portal Ciklon.si napoveduje meter novega snega na Voglu in Kaninu, zato se lahko veselijo predvsem smučarji.

V soboto bo sprva oblačno, padavine bodo čez dan postopno ponehale, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. "Proti večeru se bo od severozahoda začelo jasniti," napovedujejo pri Arsu. "Burja na Primorskem bo oslabela."

Jutra bodo mrzla

V nedeljo bo precej jasno, predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno zmerno oblačno. Od ponedeljka do srede bo prevladovalo oblačno vreme, v notranjosti bo občasno rahlo snežilo. V četrtek in petek bo delno jasno z mrzlimi jutri.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1