Slovenija
19535 ogledov

Natančna napoved, koliko snega bo padlo kje

Sneg
Že nocoj bodo naše kraje dosegle snežne padavine. Kje bo snega največ?

"Ponoči se bo od od zahoda povsod pooblačilo, v zahodnih in ponekod v osrednjih ter južnih krajih se bodo začele pojavljati manjše padavine. Razen v nižjih legah Primorske bo rahlo snežilo, do jutra se bo meja sneženja že nekoliko dvignila. Ponekod bo začel pihati jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 5 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Natančno napoved podajajo na strani neurje.si:

Jutri bo predvsem na severovzhodu delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. V zahodni in deloma južni ter osrednji Sloveniji bodo občasno padavine. Po nižinah bo večinoma deževalo. Jugozahodni veter se bo okrepil. Popoldne bodo padavine prehodno slabele. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na vzhodu in na Primorskem do 10 stopinj.

V sredo bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo severozahodni veter. V četrtek bo precej jasno, proti večeru se bo nekoliko pooblačilo.

Svet Nori posnetki neurja s snegom iz Alp. Cesta sedem metrov pod snegom.

Od 19. do 24. januarja

Vremenska slika, ki jo pojasnjuje Arso, kaže, da bo v petek nad severno polovico Evrope območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta se bo od severozahoda bližala Alpam in pred njo bo k nam od jugozahoda dotekal vlažen in nekoliko toplejši zrak. V soboto bo nad severnim Sredozemljem nastal ciklon, vremenska fronta se bo zato le počasi pomikala čez naše kraje. V nedeljo se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, k nam bo od severovzhoda dotekal hladnejši zrak. Pod vplivom tega anticiklona bomo ostali vsaj do srede.

"V petek se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. V noči na soboto se bo hladilo, meja sneženja se bo postopno spustila do nižin. Občasno bo snežilo še do nedelje zjutraj," napovedujejo na Arsu in dodajajo, da lahko ponekod zapade tudi do 20 centimetrov snega.

"V ponedeljek, torek in sredo bo predvidoma suho in hladno vreme," napoved sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 21:33 15.januar 2018.

    spet bo panika za 10 cm snega, mater ste gnili