Slovenija
119 ogledov

Nataša Pirc Musar odstopila, ker niso razrešili Brunskoletove

Slovenija 20.03.2014 Natasa Pirc Musar informacijska pooblascenka, portret, inte Saša Despot/Žurnal24
Zbor članov Rdečega križa Slovenije (RKS) ni razrešil generalne sekretarke Renate Brunskole, zato je predsednica Nataša Pirc Musar, ki je zamenjavo predlagala, podala odstopno izjavo.

Zbor članov RKS je na današnji izredni seji glasoval o predlogu predsednice RKS Nataše Pirc Musar za razrešitev generalne sekretarke Renate Brunskole. Od skupaj 57 članov je za razrešitev glasovalo 27 članov, proti pa 30 članov, je po seji dejal predsedujoči zboru Aleš Vrečko. Po objavi rezultatov je Pirc Musarjeva podala odstopno izjavo.

Pred Rdečim križem Slovenije (RKS) je zahtevna naloga, tudi pred generalno sekretarko, da bodo zadeve poskušali v čim krajšem času spraviti v normalen tek, je dejal Vrečko in dodal, da jih čakajo pomembne naloge. Kot je poudaril, nasprotja v vodstvu RKS zaenkrat niso vplivala na delo 56 območnih združenj, v katerih so normalno opravljali svoje delo.

Brunskoletova se je v izjavi najprej zahvalila za izkazano zaupanje vsem članom zbora RKS, ki niso podprli predloga razrešitve. "Želim si, da bi v prihodnje ne glede na različne poglede vsi skupaj tvorno sodelovali v korist RKS, največje humanitarne organizacije v Sloveniji, ki letos obeležuje 150-letnico delovanja," je zadovoljno dejala Brunskoletova.

Pirc Musarjeva odšla brez besed

Pirc Musarjeva po glasovanju ni želela dati izjave.

Nedavno je za medije dejala, da je razrešitev generalne sekretarke Brunskoletove predlagala, ker z njenim delom ni zadovoljna, saj po njenem mnenju dela vodje strokovne službe ne opravlja na način, ki bi omogočal uresničitev programa oziroma vizije, ki jo je predstavila zboru članov in za katero se je zavezala, da jo udejanji. Neaktivnost generalne sekretarke na področju načrtovanja in realizacije aktivnosti za uresničitev vizije po mnenju Pirc Musarjeve ogroža pravočasno izvrševanje finančnega načrta.

Brunskoletovo je okoli 60-članski zbor članov RKS na predlog 18-članskega glavnega odbora za štiriletno obdobje imenoval sredi decembra 2014. Pirc Musarjeva pa je vodenje ene največjih humanitarnih organizacij v državi prevzela konec junija lani, in sicer po smrti predsednika RKS Franca Koširja decembra 2014.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • dragec 18:13 29.februar 2016.

    Menda bo za predsednico kandidirala Eva Irgl

  • blueone 18:12 29.februar 2016.

    super novica

  • Avatar Iva Deko
    Iva Deko 17:47 29.februar 2016.

    Kam pa gre ali ima dovolj hm mislim je zmanjkalo denarja v r.križu. oh ponavadi j tako POBEREŠ DOKLER JE Š E KAJ IN GREŠ..vsi delajo eako, le narod bo crknil. Važno je da se grozi narodu na vse kar ...prikaži več se ne strinja da se ga stisne da dela in je tiho, kar se mene tiče mogla bi že zdavnaj. Hvala bogu saj nekaj pametnega od nje.