Slovenija
8307 ogledov

Nataša Pirc Musar z možem predčasno poplačala 431 tisoč evrov težak kredit

Nataša Pirc Musar
1/3
Saša Despot
Podjetje Ruska dača, ki je v lasti predsednice republike in njenega soproga Aleša Musarja, je pred tremi meseci predčasno poplačalo 431.000 evrov kredita, ki ga je leta 2021 najelo za nakup zemljišča v Zgornjih Gameljnah, poroča portal Necenzurirano.

Gre za približno 3.000 kvadratnih metrov veliko parcelo na območju nekdanje tovarne Rašica, ki jo je podjetju prodala zdaj že nekdanja Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). Na njem želita zakonca Musar zgraditi hotel z 12 sobami. Kot je nedavno poročal časnik Finance, je podjetje Ruska dača že vložilo pobudo za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za to območje.

Družba Ruska dača bi morala posojilo poplačati v slabih desetih letih – do novembra 2030, a mu je to naredila že po dveh letih, pišejo pri Necenzurirano in dodajajo, da se odgovor na vprašanje, kako mu je to uspelo, zelo verjetno skriva v ljubljanskih Mostah. "Tam je Aleš Musar konec lanskega leta sklenil posel kariere. Prodal je svoj delež v podjetju, ki ima v lasti 24.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče nekdanje tovarne gradbenih strojev SCT Strojegradnja. Za to je na bančni račun v Nemčiji prejel skoraj tri milijone evrov kupnine," so zapisali.

Pirc Musar je še kot predsedniška kandidatka objavila premoženjsko kartico, v kateri je zapisala, da ima med drugim 30 tisoč evrov prihranka na bankah, finančne naložbe v višini 243 tisoč evrov, 145 delnic družbe Krka d.d. Vozil avtomobil mercedes E 220 karavan, letnik 2018, avto ima v najemu, ima a tudi motocikel Kawasaki Vulcan S, letnik 2022 v vrednosti 10.000 evrov. Ima tudi nepremičnine, in sicer družinsko hišo v Radomljah (75 %), ocenjena vrednost deleža po GURS je 110.000 evrov.

Nataša Pirc Musar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ob Ruski dači kmalu hotel?

Musar je solastnik zemljišča ob Ruski dači postal pred 16 leti s poceni nakupom tovarne SCT Strojegradnja, še pišejo pri Necenzurirano in dodajajo, da je pozneje skupaj s Markom Koničem in Rokom Habincem podjetje poslal v likvidacijo, delo pa je izgubilo 127 ljudi. Na vprašanje Financ, ali bo v Gameljnah zrasel hotel, je Musar prejšnji mesec odgovoril, da načrti glede gradnje še niso dokončni, prav tako še ni znano, kdaj bi se gradnja sploh začela. 

"Za zdaj je pomembno, da se sprejme OPPN, ki bo omogočal nadaljnji razvoj območja, ki ga želimo voditi skupaj s preostalimi lastniki zemljišč," je dejal Musar. Iz predloženih načrtov pa je razvidno, da bi ob Ruski dači zrasel paviljon s steklenimi stenami, gostinskim lokalom in rastlinjakom v pritličju, nad njim pa bi bile nastanitvene sobe. 

Ruska dača | Avtor: Anže Petkovšek Prenovljena Ruska dača v Zgornjih Gameljnah Anže Petkovšek

Komentarjev 12
  • Pierre 12:30 18.april 2023.

    Me čist iz firbca zanima kolk ima Janša pod palcem....pa kolk kredita je odplačal...

  • darefoks 12:12 18.april 2023.

    se vidi da kradejo

  • Stane Adamič 11:38 18.april 2023.

    Revni levičarji so izvolili poligarhinjo za predsednico? Tako je to, če bereš samo 24 ur, gledaš POP TV in RTV!