Slovenija
35 ogledov

"Nategnili so nas"

Merkurjevi delavci so se v želji po zaščiti interesov povezali z odvetniško pisa Žurnal24 main
V gorenjski izdaji tiskanega Žurnala24 pišemo: Merkur. Bivši zaposleni s sestanka z vodstvom Merkurja in Mersteela odšli domov praznih žepov.

Naklo. Vodstvo Merkurja in Mersteela bo storilo vse, da bodo odpravnine in odškodnine odpuščenim delavcem v polni meri poplačane, je po včerajšnjem srečanju dejal predsednik uprave Merkurja Blaž Pesjak. Bivši delavci s pojasnili niso bili preveč zadovoljni, za dosego svojih pravic pa bodo uporabili vsa pravna sredstva.

Pričakovali so več
Razočarani smo. Nič nismo dosegli. Nategnili so nas,” je le nekaj od neuradnih odzivov bivših zaposlenih, ki so zaskrbljeni, jezni in redkobesedni zapuščali sedež Merkurja v Naklem. Po dogovoru so ostali brez zaposlitve, za zdaj pa tudi brez obljubljenih odpravnin in odškodnin. Zneski so pri posameznikih od tisoč do deset tisoč evrov.

Jasno opozorilo
Njihov predstavnik Maksimiljan Kalan je sicer blažil razočaranje in dejal, da jim je sestanek vlil nekaj upanja, je pa hkrati odgovorne v podjetju pozval, naj “z izpolnitvijo pogodbenih obveznosti dokažejo kredibilnost in verodostojnost ter jasno sporočijo vsem drugim partnerjem, da so vredni zaupanja in je poslovanje z njimi še mogoče”.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Da bomo rešili problem, bomo morali vložiti precej napora,” je dejal Blaž Pesjak. Problematična je razlaga člena zakona o finančnem poslovanju, za katerega bo treba pridobiti tako mnenje, ki bo izplačilo odpravnin omogočilo, je poudaril. Merkur je sicer pridobil mnenje pravne službe zveze svobodnih sindikatov, ki meni, da bi se odpravnine v tem primeru morale upoštevati kot prednostna terjatev.

Direktor Mersteela Darko Gregorič ob tem ni mogel zagotoviti, da bo poplačilo izvedeno še pred samo potrditvijo prisilne poravnave.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.