Slovenija
5955 ogledov

Naval migrantov: Na Primorskem so jih policisti včeraj prijeli več kot 120

Migranti
1/3
EPA
Policisti so v petek popoldan pri Šembijah odkrili več manjših taborov v gozdu, v katerih je bila večja skupina prebežnikov, ki so se razbežali.

Na kraju so policisti prijeli dve osebi, nato pa so jih ves popoldan, večer in noč prijemali po manjših skupinah. Skupaj je bilo do sedaj prijetih 122 oseb, so sporočili s PU Koper.

Po odkritju tabora v gozdu je na teren odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa. Proti hribu Vrh so opazili večjo skupino, okoli 50 oseb, ki so bežale. V iskanje so se nato vključile dodatne patrulje policistov in vodnikov službenih psov ter policijski helikopter.

Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti naselju Podstenjšek, nadaljevali pa so pot proti Merečam, se zapisali na Policijski upravi (PU) Koper. Policisti so jih ves popoldan, večer in noč prijemali po manjših skupinah, največ na območju med Ratečevim brdom in Kilovčami.

Begunci v Grčiji  | Avtor: EPA EPA

Skupaj je bilo do sedaj prijetih 122 oseb, obravnava vseh pa še ni zaključena. Obravnavali so 94 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana in državljana Bangladeša, večino jih bodo danes vrnili na Hrvaško. Najmanj pet tujcev je mladoletnih, te so odpeljali v azilni dom.

Policisti danes nadaljujejo z iskanjem, saj se je včeraj predvidevalo, da naj bi šlo za skupino okoli 200 migrantov.

Komentarjev 25
  • kapibara1 17:17 20.julij 2019.

    Sam brez panike ! Kdo je lastnik Banke Slovenija.. ??

  • marsal 14:19 20.julij 2019.

    Do meje so jih pripeljali z avtobusi ! Skupaj naj bi jih bilo 203 !

  • marsal 13:57 20.julij 2019.

    problem Slovenije je , da so vsi politiki, ki so na oblasti in v opoziciji globalisti ! Globalisti pa ne razmišljajo v dobro svojega naroda , ter so hkrati vodeni od zunaj ! Pravzaprav so lahko v politiki zato , ...prikaži več , ker so podkupljeni in nagrajeni s tem , da so v politiki !So hlapci lož , ki upravljajo Brusel ,ki pa je tako in tako podložen Ameriki , ki ji poveljuje vrh piramide ! (S tem , ko sem napisal vsi , mislim tudi Janeza )