Slovenija
25 ogledov

Naval na digitalne sprejemnike

Če ne boste znali priklopiti digitalnega sprejemnika, se lahko obrnete tudi na p Žurnal24 main
Javni poziv. Tudi socialno ogroženi invalidi upravičeni do brezplačnega digitalnega sprejemnika.

Število socialno ogroženih, ki so upravičeni do brezplačnega digitalnega pretvornika, se je v zadnjih štirih mesecih zelo povečalo, ugotavljajo na ministrstvu za tehnologijo.

Zato bodo novim socialno ogroženim po seznamu RTV spet poslali vprašalnike (rok za odgovor je 18. november). Po oceni Golobičevega ministrstva bo do njih upravičenih več gospodinjstev, kot je na zalogi sprejemnikov, zato bo država upravičencem sofinancirala nakup v višini 50 evrov.

Prvih 800 socialno ogroženih bo “državne” digitalne sprejemnike prejelo jutri, preostalih 2.300 pa bodo dostavili po 15. novembru. Poleg tega ministrstvo poziva invalide, ki so za stalno oproščeni plačila RTV-prispevka in imajo odločbo centra za socialno delo o denarni socialni pomoči ali varstvenem dodatku (ki velja krajše obdobje), naj se jim oglasijo. RTV o teh nima podatkov, so pa prav tako upravičeni do sofinanciranega digitalnega 
pretvornika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.