Slovenija
91 ogledov

Naval na enodnevne izlete

"Smučanje prek agencije rezervirajo v glavnem družine, ker imajo možnost zavarov Žurnal24 main
Turizem. Povpraševanje nič manjše kot lani. Večina plača do 400 evrov.

"Pred božičem je velik naval na enodnevne izlete na Dunaj, v Salzburg, Gradec, za silvestrovanje pa so priljubljene predvsem prestolnice. Klasika je Balkan, ki je cenovno zelo sprejemljiv, prodamo tudi Egipt ter Jordanijo, Sirijo in Izrael," pravi Tea Sikur, vodja koprske poslovalnice agencije Palma. Povpraševanje je, kot ocenjuje, podobno lanskemu.

Cene enake ali nižje
Tudi v Kompasovi portoroški poslovalnici povedo, da so prodali največ enodnevnih izletov, za silvestrovanja pa pakete, ki stanejo med 150 in 300 evri. "Nekoliko manj je povpraševanja po potovanjih v tople kraje," opaža Alja Mihalič. Na vprašanje, kakšne so cene, pravi, da večinoma na ravni lanskih, nekatere pa so tudi nižje.

Že za 150 evrov
Cene. Silvestrovanje v Beogradu si je mogoče privoščiti že za 150 evrov, v kakšni od evropskih prestolnic pa za okrog 400 evrov na osebo. Trinajstdnevni novoletni Maldivi in Šrilanka pri Palmi stanejo slabih tri tisoč evrov.

Tina Bizjak, direktorica novogoriške agencije Tuintam, ocenjuje, da je strank, ki si za praznike privoščijo daljša in dražja potovanja, v celotni strukturi le okrog 20 odstotkov. Velika večina jih izbere evropske prestolnice, mladi pa cenejši Balkan. "Italijani, ki jih je med našimi strankami slaba četrtina, se zanimajo za pakete v toplicah in letalske izlete. Čeprav koristijo samo letalsko vozovnico, hotel in prevoz, vodenja pa ne, ker je v slovenščini, je pri nas še vedno ceneje," pove Bizjakova in dodaja, da jim letos pri prodaji ne gredo najbolj na roko datumi, saj so prazniki ravno konec tedna.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.