Slovenija
1440 ogledov

Naval na našo južno mejo: Samo včeraj prijeli 106 migrantov

Migranti v Grčiji Epa
Na območju Bele krajine, Posavja in Dolenjske prijeli 106 tujcev in dva organizatorja nezakonitih prevozov.

Policisti so na območju Bele krajine, Posavja in Dolenjske v četrtek na 15 različnih lokacijah izsledili in prijeli 106 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Ob tem so prijeli tudi dva državljana Ukrajine, ki sta šest državljanov Pakistana nameravala pripeljati v notranjost države.

Državljanoma Ukrajine, ki so ju črnomaljski policisti ustavili v Vrčicah, so kriminalisti odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. V bližnjem gozdu so nato policisti izsledili in prijeli še pet državljanov Pakistana in štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Policisti se zahvaljujejo prebivalcem ob meji, ki jim z obvestili pomagajo pri prepoznavanju sumljivih oseb in vozil in s tem pri varovanju državne meje.

Komentarjev 6
  • Franjo Erman 09:48 09.avgust 2020.

    A se ni nekakršna varda ponujala da pomaga varovat meje? Kje so sedaj ti heroji

  • Decko 12:33 07.avgust 2020.

    Panelne ograje so postavili samo na bolj javnih krajih, se pa zelo lepo veijo poti do Kolpe in pol na drugi strani naprej,povsod polno oblek in drugih odpadkov,o kakem varuhu meje pa nikjer ne duha ne sluha. Bravo naša vlada. ...prikaži več Pes ki laja ne grize. Pa naj še kdo pohvali našega albanskega liderja,ki sam grozi in obljublja

  • Avatar olor
    olor 12:23 07.avgust 2020.

    Kje so sedaj Janševe obljube, nepredušno zaprte meje???