Slovenija
25 ogledov

Naval turistov je posledica nemirov

"Dokazov ni, velika možnost pa obstaja, da so nemiri v Severni Afriki del turist Žurnal24 main
Turizem. V Portorožu in Piranu v prvih dveh mesecih letos kar 43 odstotkov več turistov.

Dobra sezona. "Zagotovo so dobri rezultati glede turističnega obiska tudi posledica nemirov v Severni Afriki. Podatki kažejo, da je Slovenija oziroma Obala kot turistična destinacija nedvomno zanimiva," pravi naval turistov na slovensko obalo komentira Jadran Furlanič, prvi mož Turističnega združenja Portorož.

Portorož in Piran je namreč v prvih dveh mesecih letos obiskalo kar 43 odstotkov turistov več kot v enakem obdobju lani. Kraja sta imela nekaj manj kot 96 tisoč turističnih nočitev.

"Nadvse dobre rezultate smo imeli tudi zadnji konec tedna. Ob 150. obletnici združitve Italije so imeli namreč naši zahodni sosedje v četrtek dela prost dan in številni so podaljšani konec tedna izkoristili za kratek oddih," pojasnjuje Lea Šuligoj iz združenja.

Hoteli občine Piran so bili med petkom in nedeljo približno 75-odstotno zasedeni, prevladovali so tuji gostje (78 odstotkov), ki so ustvarili kar 58 odstotkov več nočitev kot v istem obdobju lani. Slovenskih gostov je bilo nekoliko manj kot lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.