Slovenija
10 ogledov

Navdušil s smehom in preprostostjo

Štirinajsti dalajlama Tenzin Gyatso se je razveselil darila mariborskega župana
1/51
Žurnal24 main
Na predavanju ga je poslušalo šest tisoč obiskovalcev. Jutri odhaja v Švico.

Tibetanski duhovni voditelj je navdušil množico, ki ga je pričakala na vseh prizoriščih.

“Drugače se počutim. Njegove besede so nekaj posebnega,” je z nasmehom na ustih pojasnjevala ena izmed dijakinj Prve gimnazije Maribor, ki je tik ob ograji fotografirala dalajlamo. Kot na mravljišču je bilo na Maistrovem trgu, kamor so z vseh strani mesta hodili stari in mladi, da bi slišali in od blizu videli slavnega Tibetanca. Dijaki, nekateri so se povzpeli tudi na fontano, da bi bolje videli, so dalajlamo ob vsaki zaključni misli spodbujali z močnim aplavzom.

Na mladih svet stoji
“Moja generacija se poslavlja, župan je nekje vmes, vi mladi, sveži obrazi pa morate doseči, da bo svet res lep,” je dijake nagajivo nagovoril visoki gost. Veliko zanimanje je bilo za predavanje Etika v novem tisočletju v dvorani Tabor, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička.

Jutri pa bo dalajlama po sprejemu pred rektoratom v Slovenskem narodnem gledališču Maribor imel predavanje Sočutje – umetnost sreče. Nekaj po poldnevu bo zapustil mesto ob Dravi in se napotil proti Zürichu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.