Slovenija
15 ogledov

Naveza brez dovoljenja

Promet po novi Šmihelski cesti naj bi stekel še to jesen, so dejali na Mestni ob Žurnal24 main
Ustavili gradnjo. A le na delu, kjer se nova cesta navezuje na obstoječo.

Gradbeni inšpektor je z zapisnikom zahteval ustavitev del na delu gradbišča Šmihelske ceste, ker naj zanj ne bi bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje. “Gre za del, kjer se nova cesta navezuje na obstoječo Šmihelsko cesto,” so nam povedali v kabinetu župana Alojza Muhiča, kjer sicer poudarjajo, da naložbo vodi Direkcija RS za ceste (DRSC).

5-milijonska naložba
Šmihelska cesta. Vrednost projekta je pet milijonov evrov, od tega 60 odstotkov denarja zagotavlja Direkcija RS za ceste, preostalo pa mestna občina.

Lahko brez gradbenega
Po zagotovilih DRSC se na tem delu Šmihelske ceste dela izvajajo v skladu z zakonom o javnih cestah, po katerem se določena dela lahko izvajajo v varovalnem pasu državne ceste brez gradbenega dovoljenja, so razložili na mestni občini. “DRSC bo na zapisnik inšpektorja podala pritožbo, prav tako na morebitno izdano odločbo inšpektorja. Po njihovem mnenju namreč ta ni ugotovil dejanskega stanja na terenu,” so dodali na mestni občini.

Drugje nemoteno
Na preostalih delih gradbišča Šmihelske ceste dela potekajo nemoteno in naj bi bila, kot pravijo na mestni občini, končana še to jesen. Novogradnja med Šmihelskim mostom in uvozom na Westrovo ulico, ki vsebuje tudi kolesarko stezo in pločnike ter novo krožišče med bolniško kuhinjo in železniško postajo, bo obremenjeno novomeško prometnico umaknila iz bolnišničnega kompleksa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.