Slovenija
11 ogledov

Navijači so ju dočakali

Sprejem judoistk
1/6
Saša Despot
Celjanki Tini Trstenjak, ki je na olimpijskih igrah v Riu de Janieru v judu osvojila zlato kolajno, in njeni someščanki Ani Velenšek, ki je iz Ria prinesla bronasto kolajno, so danes na Lopati pri Celju priredili veličasten sprejem.

Sprejema za zlato judoistko Tino Trstenjak v njeni rojstni vasi Lopati, ki so jo domačini danes preimenovali v Zlato Lopato ter bronasto Ano Velenšek, se je udeležilo več sto navijačev. Judoistki so pričakali s pesmijo "We are the Champions".

Kot je ob tej priložnosti povedal njun trener Marjan Fabjan, je zelo zadovoljen z dosežkom celotne ekipe.

Fabjan je tudi dejal, da si je želel še finalni boj Adriana Gomboca in prvo mesto Velenškove. Ocenil je, da je Trstenjakova naredila vse, da je osvojila zlato kolajno, pri tem pa se je držala vseh pravil.

Najboljši trener juda v Evropi

Fabjan, ki je bil že dvakrat izbran za najboljšega judo trenerja na stari celini, je napovedal, da bo uresničil svoje besede, izrečene v Riu, in se bo peš odpravil na romanje na Brezje.

Trstenjakova pa je dejala, da je v Riu čutila majhen psihični pritisk, kljub temu pa se ji je uspelo osredotočiti na svoje borbe. Po njenih besedah gledalcev sploh slišala ni, na vprašanje, ali jo je trener pohvalil po osvojenem zlatu, je odgovorila pritrdilno.

Velenškova na operacijo

Velenškova je povedala, da je njeno koleno v zelo slabem stanju, v četrtek jo čaka zdravniški pregled, potem pa operacija.

Judoistom je čestital tudi celjski župan Bojan Šrot, ki meni, da osvojeni dve medalji pomenita na eni strani veliko veselje, na drugi pa trdo garanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.