Slovenija
2 ogledov

Navodila MZZ po napadih v Parizu

Pariz Žurnal24 main
Slovenci se lahko za morebitno pomoč po terorističnih napadih v Parizu obrnejo na slovensko veleposlaništvo v francoski prestolnici.

Slovenci se lahko za morebitno pomoč po terorističnih napadih v Parizu obrnejo na slovensko veleposlaništvo v francoski prestolnici, ki ažurne informacije sproti objavlja tudi na Facebooku in Twitterju, ali na dežurno službo ministrstva za zunanje zadeve.

Kot so sporočili z MZZ, je vse informacije poleg na Facebooku in Twitterju najti tudi na spletni strani slovenskega veleposlaništva v Parizu(http://www.pariz.veleposlanistvo.si/), dežurna služba ministrstva pa je dosegljiva na telefonski številki (01) 478 2219.

Pariška policijska prefektura pa je na Twitterju objavila številko, kamor lahko za informacije pokličejo turisti v Parizu, in sicer +33 (0) 1 45 55 80 00.

Nadzor na francoskih mejah se medtem po navedbah MZZ sistematično izvaja na vstopnih točkah v Francijo. Nadzor se izvaja na cestnih, železniških, letalskih in morskih vstopnih točkah. Letališča delujejo, letalske in železniške povezave so zagotovljene.

Javni prevoz v Parizu naj bi po zadnjih podatkih spet deloval v celoti na vseh linijah metroja, avtobusov, tramvaja in železnice RER.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.