Slovenija
35 ogledov

Navtični oskar Elanovi lepotici

Trup nagrajene Elanove lepotice. (Foto: Elan) Žurnal24 main
V Düsseldorfu poteka največja svetovna navtična razstava. Podelili so tudi tako imenovane navtične oskarje. V močni konkurenci plovil iz vse Evrope ga je prejela tudi Elanova barka.

Nagrade v okviru düsseldorfskega sejma podeljuje žirija, ki je sestavljena iz vodilnih evropskih navtičnih revij. V kategoriji „performace cruiser“ oziroma plovil od 30 do 40 čevljev so navtičnega oskarja odnesli Gorenjci; žirijo je prepričala barka Elan 350. „Za nas je to dobrodošla nagrada v smislu potrditve, da je naša smer razvoja jadrnic, nova generacija, pravilna smer. S tem smo dokazali, da znamo in da vemo, kam gre razvoj na področju jadrnic,“ je za zurnal24.si povedal direktor prodaje Elan d. o. o. Luka Kepec.

Pojasnjuje, da gre za tekmovanje, ki poteka skozi vse leto, začenja pa se s slovesno razglasitvijo rezultatov. Kategorij je več, sodelujejo pa vsi evropski proizvajalci plovil, ki na tekmovanje prijavljajo svoje nove izdelke. Žirija potem izmed približno stotih jadrnic izbere 20 finalistk, od teh pa potem izberejo tisto plovilo, ki najbolj prepriča. „Žirija je pri jadrnici Elan 350 pohvalila inovativnost ter nov in svež pristop v konceptu samega plovila,“ pravi Kepec.

Zvezda sejma
Na odmevnem navtičnem sejmu Elan predstavlja tudi konceptno plovilo Elan 210. „To je najmanjša Elanka z vsemi lastnostmi prave Elanove jadrnice. Lahko rečemo, da je to naše plovilo zvezda salona,“ o 6,5-metrski barki pove Luka Kepec. Zanjo prejemajo številne pohvale in priznanja tako od strokovnjakov, navtičnih novinarjev do obiskovalcev.

Nagrada in dober odziv na predstavitvi na navtičnem salonu, ki se zaokrožuje v nedeljo, se že izkazujeta tudi pri prodaji: „Naročila za nagrajeni model so že zdaj odlična, generalno gledano pa so naročila v primerjavi z lanskim letom zrasla za 10 odstotkov,“ sklene direktor prodaje Elana Luka Kepec.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.