Slovenija
54 ogledov

Navzkrižje interesov v civilni iniciativi

Leo Oblak (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
RTV-naročnina. Ministrica Širčeva in civilna iniciativa sta se sinoči sestali glede referendumske pobude.

Kdaj ni več osnove za zaračunavanje RTV-naročnine zaradi referendumske pobude za znižanje prispevka z 12 na 11 evrov? Po sinočnjem sestanku ministrice za kulturo s civilno iniciativo za referendum smo slišali dve razlagi. Na ministrstvu pravijo, da ne bo osnove, ko bo referendum podpisan. V civilni iniciativi pa trdijo, da je ni že od 1. januarja. “RTV-naročnine ne morejo pobirati, ker za to ni pravne podlage,” pravi Franci Matoz, ki je bil med predstavniki civilne iniciative. Februarske RTV-položnice bodo po tej razlagi vprašljive.

Sporna udeležba
Na sestanku je bil med člani civilne iniciative tudi Leo Oblak kot eden od ustanoviteljev Društva za pravno državo. Oblak pa je tudi lastnik več elektronskih medijev, ki so vsaj do neke mere konkurenca javnemu radiju. Oblak je zato, kot priznava tudi sam, “v konfliktu interesov”. Zakaj se je sploh udeležil sestanka? “Drugi člani pobude so rekli, naj pridem,” pravi. Dodaja, da pobude o znižanju prispevka ni podpisal, poleg tega se do nje noče opredeljevati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.