Slovenija
17 ogledov

Nazadnje prišli Francozi

Nazadnje se je za Adriatic Slovenico zanimala francoska zavarovalnica Axa. (Foto Žurnal24 main
Adriatic Slovenica. Podražitev zdravstvenega 
zavarovanja verjetno po 
novem letu.

“Počakali bomo na konec poslovnega leta, nato pa se odločili. Vsekakor že zdaj vemo, da bomo imeli na področju zdravstvenega zavarovanja rahlo izgubo. Poudarjamo, da smo imeli zadnjo podražitev pred dvema letoma, čeprav stroški zdravstvenih storitev rastejo,” je uprava Adriatica Slovenice, tretje največje zavarovalnice pri nas, odgovorila na vprašanje, kdaj bodo podražili dodatno zdravstveno zavarovanje.

Dobro so naložili
Ob koncu leta bodo dosegli od 7,5 do 8 milijonov evrov dobička, in sicer predvsem zaradi upravljanja naložb; glavni del rezultata jim prinašajo naložbe v obveznice in bančne depozite.

Ker razen medijskih zapisov zakona o ukinitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja še ni, o vplivu takšne spremembe na njihovo poslovanje ne želijo špekulirati. Adriatic Slovenica bo letos sicer zbral za okoli 262 milijonov evrov premij, okoli sto milijonov prav na račun zdravstvenega zavarovanja.

“Tudi če bo dodatno zdravstveno zavarovanje v resnici ukinjeno, bomo na tem trgu ostali. Zato na področju zdravstva razvijamo različne produkte; edini tržimo na primer zavarovanje za 14 bolezni in 98 skupin različnih operacij,” poudarja prvi mož zavarovalnice Gabrijel Škof.

Poleti so pri njih predstavniki tuje zavarovalne družbe opravili skrbni pregled. Po naših informacijah se je za nakup zanimala francoska zavarovalnica Axa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.