Slovenija
13 ogledov

Ne bo denarja za stanovanja

Ilirija Anže Petkovšek
Rebalans. Zaradi rezov ne bodo obnovili zdravstvenega doma, ne bo P+R ...

Župan Zoran Janković je z rebalansom letošnji proračun Mestne občine Ljubljana (MOL) oklestil za slabih 23 milijonov na 324 milijonov evrov. Največji rez je naredil pri nakupu zemljišč in neprofitnih najemnih stanovanj, za kar je po predlogu rebalansa namenjenih 14 milijonov evrov manj, in sicer 90 milijonov.

Med drugim ne bo denarja za parkirišča P+R, kar pomeni, da letos ne bodo razširili parkirišča na Dolgem mostu, in za obnovo Zdravstvenega doma Ljubljana v Črnučah. Je pa Janković zagotovil denar za svoje projekte – športni park Stožice, garažno hišo pod Kongresnim trgom in prenovljeni Mrtvaški most. Ti bodo MOL letos stali več kot 27 milijonov evrov.

Manj denarja od redarjev

Glavni razlog za manj denarja v mestni blagajni je slaba prodaja zemljišč in nepremičnin, saj je razlika v predvidenih prihodkih v proračunu in rebalansu skoraj 18 milijonov evrov. Na MOL kot razlog za to navajajo “dolgotrajne postopke prodaje”. Manj denarja so predvideli tudi od glob, in sicer 3,5 namesto 5,3 milijona evrov, čeprav so prav letos redarji polnili proračun s pošiljanjem glob za prekrške, storjene pred več kot enim letom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.