Slovenija
16 ogledov

"Ne bo je ubil, e-pošta bo izumrla"

Analitiki so mnenja, da bi Facebookov sistem elektronske pošte skupaj z aplikaci Žurnal24 main
Facebookov sistem elektronske pošte, t. i. ubijalec Gmaila, je zagotovo najpogostejša stvar, ki zadnje dni odmeva v tehnološkem svetu. Messages naj bi uporabniku nudil to, kar mu e-pošta ne more.

Mark Zuckerberg je na ponedeljkovi konferenci ves čas poudarjal, da nov sistem Messages ni elektronska pošta, ampak nova generacija storitve, ki vključuje tudi e-pošto. Mark poudarja, da bo @facebook.com resnična domena, vendar pa ne gre za klasično e-pošto.

Radovednežem se seveda poraja vprašanje, kako bo s sprednjim delom e-poštnega naslova @facebook.com. To za zdaj ostaja skrivnost, vendar pa se namiguje na to, da bo šlo za uporabniško ime.

Predstavljena storitev bo sestavljena iz treh sistemov (Seamless Messaging, Conversation History in Social Inbox). Moderni sistem pošiljanja, kot ga je poimenoval Zuckerberg, bo po njegovem mnenju korenito spremenil pošiljanje e-pošte. Social Inbox je tisti ključni del novosti, ki je podoben Googlovi zadnji novosti v Gmailu, tako imenovani Priority Inbox, kjer uporabnik uporabnike deli v skupine.

Predstavitev storitve uporabnikom, ki je zadnje dni zagotovo najpogosteje komentirana v tehnološkem svetu, se bo zgodila v prihodnjih mesecih. Kako se bo obnesla, je za zdaj zelo težko napovedati. Povabilo za vstop lahko zahtevate TUKAJ. Na povezavi si lahko ogledate posnetek s predstavitvene konference Facebook e-pošte, kjer strokovnjaki natančneje pojasnijo vse tri pridobitve projekta Titan.

"E-mail bo izumrl"
Zuckerberg je zatrdil, da Messages ni nikakršen ubijalec elektronske pošte, saj bo ta v današnji obliki kaj kmalu izumrla predvsem zaradi Facebookovega dodatka tehnološkemu svetu. Joel Seligstein, inženir, odgovoren za razvoj sistema, je zatrdil, da bo Messages Gmailu, kakor tudi vsem preostalim servisom, odvzel vso zasebno komunikacijo. "Preprosto rečeno, Messages bodo ljudje uporabljali za komunikacijo s prijatelji, preostali servisi pa bodo ostali domena plačevanja bančnih računov in podobnih zadev," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.