Slovenija
16 ogledov

Ne bodo pristali na cesti

Dom podiplomcev Ljubljana Saša Despot
Vodstvo doma popustilo, študenti lahko ostanejo. Za nekatere prepozno

Razplet.Akutni problem smo rešili. Pravila o nastanitvi smo dopolnili oziroma spremenili v prehodnih določbah s soglasjem ministra in tako omogočili podaljšano bivanje stanovalcem Doma podiplomcev,” pojasnjuje Mojca Škrinjar iz Študentskih domov Ljubljana (ŠDL). Podiplomski študenti, ki niso mladi raziskovalci ali tujci s slovenskimi štipendijami, se tako naslednji teden le ne bodo rabili izseliti iz doma podiplomcev. To je zaradi spremembe pravil poleti zahtevalo vodstvo ŠDL.

Nekateri že spakirali

Študenti opozarjajo, da se je nekaj podiplomcev ob prvotnem obvestilu vseeno izselilo. “To je razumljivo, saj je tik pred začetkom novega študijskega leta težko najti stanovanja, ker je povpraševanje veliko. Čakati v negotovosti do zadnjega trenutka pa je za vsakogar neprijetno in stresno,” opozarjajo študenti. “Sprašujemo se, zakaj je bilo vse to potrebno,” še pravijo. Upajo, da bo vodstvo vse morebitne nadaljnje spremembe sprejelo v dialogu z njimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.