Slovenija
84 ogledov

Ne bodo se omejevali zgolj na stranko

"Obstaja možnost, da bomo imeli tudi skupnega kandidata, če bo ta dovolj močen i Žurnal24 main
Volitve. V Izoli bodo nadomestnega svetnika volili 8. maja. Največjo težo bo imel kandidat in ne stranka.

Izola. Zaradi odstopa Draga Misleja - Mefa z mesta občinskega svetnika bodo nadomestne volitve v Izoli 8. maja, nam je povedala Monika Mavsar, predsednica izolske občinske volilne komisije. Stroški volitev bodo predvidoma od 50 do 70 tisoč evrov.

"Gre za večinski sistem. Tu ni nekih strankarskih kalkulacij; kdor bo dobil več glasov, bo pač šel skozi," pravi Aleksej Skok, predsednik izolskih Socialnih demokratov, pri katerih bodo poskusili v naslednjih dneh najti dve ali tri imena kandidatov, ki bi bila dovolj močna in kakovostna za izvolitev. Pri tem pa se ne bodo omejevali na svojo stranko in bo možen tudi skupen kandidat, kakršen je bil župan Igor Kolenc.

Podobno meni Darko Grad iz stranke Izola je naša, ki pravi, da bosta na izvolitev najbolj vplivala kandidatova prepoznavnost in kakovost, ne pa ime stranke. "Po neki analogiji bi morali imeti za pridobitev tega mesta največ možnosti mi, saj smo na volitvah dobili največ glasov. Seveda če se ni volilno telo medtem spremenilo," dodaja Grad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.