Slovenija
18 ogledov

"Ne bom marioneta"

"Glede obsega dela se bom odločil pozneje, če bom izvoljen, vendar bom vsekakor Žurnal24 main
Peter Bossman. Zdravnik in kandidat stranke SD za piranskega župana.

Vaši pacienti se sprašujejo, zakaj ste vstopili v politiko.
Jaz sem politični človek, politika me je pravzaprav pripeljala v Slovenijo. Vseskozi sem bil tudi družbeno dejaven. Zdaj je prišel čas, ko je treba klimo v Piranu spremeniti.

Če boste izvoljeni, čemu boste dali največ poudarka?
Do zdaj je bilo vse narejeno brez vizije, delalo se je po projektih, med katerimi ni bilo povezave. Prek dialoga bomo naredili prioritete in vizijo za naslednjih osem do 12 let. Če bom izvoljen, bom sedel s Pirančani in poskusil rešiti vso to jezo in težave.

Katera investicija zdajšnjega vodstva je bila po vašem mnenju zgrešena?
Promenada je sicer lepa, vendar ne vem, ali je bilo zanjo vredno porabiti toliko denarja, saj ne daje tolikšne dodane vrednosti, ki bi jo sicer lahko.

Iz Gane v Slovenijo
Peter Bossman. Rodil se je leta 1955 v Akri v Gani. Leta 1977 je dobil štipendijo za takratno Jugoslavijo. V Ljubljani je študiral medicino, tam je tudi spoznal ženo. Kot študent je bil v Ljubljani predsednik afriških študentov, leta 1998 je bil izvoljen v piranski občinski svet, pred štirimi leti pa je bil tudi predsednik Krajevne skupnosti Lucija.

Bi poročali istospolne partnerje, če bo sprejet novi družinski zakonik?
Nimam težav z drugačnostjo, z ljudmi, ki živijo drugače. To so njihove pravice, in če bo zakon sprejet, bi jih seveda poročal.

Prah najbolj dviguje promet v Piranu. Kaj bi naredili, da bi zadovoljili prebivalce?
Mislim, da je bila osnovna napaka narejena v vrstnem redu zapiranja Pirana. Pirančanom bi morali zagotoviti parkiranje ne na Fornačah, ampak v Piranu. So projekti, ki so dokazali, da se garažna hiša lahko naredi tudi prav v Piranu.

Nekateri nasprotniki pravijo, da za vami stoji mlada struja SD in da boste njihova marioneta.
Vesel sem, da so se mladi začeli zanimati za politiko. Dialog je potreben, vendar mora nekdo dati končno odločitev. Katerokoli odločitev bom sprejel, bom sprejel jaz in bom za njo tudi stal.

Ali podpirate golfigrišče v Sečovljah? Nekateri mu nasprotujejo.
Ga podpiram, ker to spada v turistični kraj in ga bo obogatilo. Kolikor je meni znano, je ta zemlja zdaj neobdelana. Tiste, ki so proti, bi povabil, naj gredo čez mejo v Savudrijo in si ogledajo, kako golfigrišče deluje tam in ljudi, ki s tem živijo.

Ali menite, da so vam podtikanja nasprotnikov, da naj bi bili zasvojeni z igrami na srečo in imate zunajzakonskega otroka, škodila v volilni kampanji?

Ne. Jaz se nimam česa sramovati in imam čisto vest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.