Slovenija
13 ogledov

"Ne bomo se prijavili"

Po Edvardu Rusjanu je poimenovano tudi mariborsko letališče (na sliki) in gorišk Žurnal24 main
Mariborsko 
letališče. Razpisni pogoji omiljeni, vendar za aktualnega najemnika še vedno preostri.
Kangler: Gre za ego
Adria nima interesa. Franc Kangler, mariborski župan, si je prizadeval, da bi v Maribor pripeljal nacionalnega letalskega prevoznika Adrio Airways, a mu ni uspelo. “Ta prevoznik za zdaj očitno nima interesa. Pa čeprav bi bila zanje v Mariboru znatno nižja cena pri oskrbi potnika. Gre očitno za problem ega,” pravi.

Vnovičen razpis za najem letališke infrastrukture Letališča Edvarda Rusjana Maribor se izteče danes ob 15. uri.

Spomnimo, ministrstvo za promet je moralo razpis ponoviti, ker se na prvega ni prijavil nihče. Zagotovo pa se nanj tudi tokrat ne bo prijavil sedanji upravitelj Aerodrom Maribor, ki ga vodi Matjaž Sonc. Že ob prvem razpisu nam je pojasnil, da so razpisni pogoji, ki jih je objavilo ministrstvo, preostri. “Tako kot določa zakon, smo zdaj razpisne pogoje omilili. Če pri iskanju najemnika tudi tokrat ne bomo uspešni, sledijo neposredna pogajanja z interesenti,” je pojasnila Eldina Knez z ministrstva za promet. Sonc pa je dejal, da pogoji niso nižji za več kot 15 odstotkov, zato so zanje še vedno previsoki. “Tudi Brnik ne vzdrži pogojev, kot so jih ponudili,” je dodal.

15 odstotkov naj bi tokrat bila nižja najemnina.

Aneks velja še dva meseca
Čeprav na ministrstvu zatrjujejo, da upravljanje letališča ni ogroženo, saj imajo aneks k pogodbi s podjetjem Aerodrom Maribor sklenjen do konca leta, je Sonc drugačnega mnenja: “Bilo je govora o tem, da bi lahko podaljšali aneks, vendar ne vemo, ali bi mi na to še pristali.” Kot je še dejal, je vse odvisno od ponujenih pogojev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.