Slovenija
14 ogledov

Ne bomo se pustili nategniti!

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Izvajalci v Celovških dvorih niso dobili odgovora niti Vegrada niti ljubljanskega župana. "Ne poznam dogovora s Tovšakovo, ki ni bil nateg," pravi predsednik združenja Požar.

"Niti od Vegrada niti od ljubljanskega župana nismo dobili nobenega odgovora," pravi predsednik združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Mirko Požar, ki je NLB, Vegrad in Mestno občino Ljubljana v imenu vsen neplačanih izvajalcev povabil na sestanek o reševanju pat položaja v Celovških dvorih. "Če se je Zoran Janković ponudil, da je pripravljen posredovati, naj posreduje, veseli bomo," pravi.

 "Samo tajnica Marka Jazbeca iz NLB je poslala opravičilo, da ga ne bo, ker je v tujini. To jasno kaže, koliko jim je do tega, da se kupci čim prej vselijo," dodaja.  Že več mesecev niso dobili plačil, zato ne nameravajo dokončati del in izročiti dokumentacije, ki je potrebna za pridobitev uporabnega dovoljenja.

Prav Jazbec je včeraj dejal, da se s podizvajalci ne nameravajo pogovarjati, saj je NLB v poslovnem odnosu le z Vegradom. "To je neodgovorno sprenevedanje! Če Vegrad ne more rešiti sto tisoč evrov dolga do bosanskih delavcev, kako bo sam rešil dolg izvajalcev v Celovških dvorih, ki je več milijonov evrov? Brez banke Vegrad tega ne more storiti, razen če žejne čez vodo pelje izvajalec del," pravi Požar. "In če Jazbec pravi, da je finančna konstrukcija projekta zaprta, kako to, da je za plačilo izvajalcev zmanjkalo denarja?" se še sprašuje Požar.

Ideja o mediaciji le kupovanje časa
"Očitno je šlo pri ideji o mediaciji samo za kupovanje časa,"
pravi Požar. "V ponedeljek je Tovšakova govorila z mediatorko. Dogovorili sta se, da se dobijo v četrtek, vendar se Tovšakova nato mediatorki ni več oglašala. Mediatorka je zato odstopila od mediacije, ker nasprotna stran ne kaže zanimanja."

Vegrad zdaj kliče vsakega izvajalca posebej in jim obljublja plačilo, ko bo izdano uporabno dovoljenje. "Računajo, da nas bodo z obljubami zlomili. To lekcijo smo že dali skozi in smo bili nategnjeni. Ne poznam enega dogovora s Tovšakovo, ki ni bil nateg," pravi Požar in dodaja, da bi bila lahko dela končana že marca, če bi Vegrad pokazal malo več kooperativnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.