Slovenija
153 ogledov

Ne bosta plačala samo z zaporom

Sojenje  Davidu Bukovcu in Seadu Suljanoviću Dejan Mijović
Odškodnina. Zdravstvena blagajna zahteva vračilo stroškov, ki so nastali pred smrtjo Gorazda Čamernika.

Tožba. Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) zahteva, da stroške zdravljenja in oskrbe do smrti pretepenega 20-letnega Gorazda Čamernika povrneta morilca, ki prestajata osemletno zaporno kazen.

Dobrih osem tisoč evrov ZZZS zahteva od Davida Bukovca in Seada Suljanovića, varnostnikov, ki sta Čamernika brutalno napadla pred nekdanjim lokalom Global sredi Ljubljane leta 2007.

Zavod terja odškodnino

“ZZZS ima pravico in dolžnost zahtevati povrnitev škode od tistega, ki je namenoma ali iz malomarnosti povzročil smrt zavarovane osebe. Poškodba zavarovane osebe in odškodnina, ki jo zahteva ZZZS, sta nastali izključno zaradi kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe. Z zdravljenjem zavarovanca v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in Zdravstvenem domu Ljubljana je nastala škoda, plačilo katere zdaj zahtevamo,” pravijo na ZZZS.

Mediacije niso hoteli

O tožbi, ki jo je ZZZS vložil februarja letos, bi ljubljansko sodišče moralo začeti presojati sredi tega tedna. A je sodnik najprej pozval vse tri, naj še prej poskušajo sporazumno zgladiti spor. “Poravnalni narok je bil razpisan in začet. Stranke pa so nato zaradi usklajevanja poravnalnih ponudb predlagale nov poravnalni narok, čemur je sodišče ugodilo,” pojasnjujejo na sodišču. Že pred časom pa jim je sodišče celo predlagalo, naj poskušajo spor rešiti z mediacijo, v kar pa nihče od njih ni privolil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.