Svet
21 ogledov

Ne boste cepili otrok? Ne damo vam olajšav!

cepivo cepljenje gripa Shutterstock
Dovolj jim je. Avstralska vlada načrtuje ukiniti olajšave tistim staršem, ki ne cepijo otrok, poroča Fairfax Media.

Avstralski minister Scot Morrison je napovedal, da bo država poostrila pridobivanje davčnih olajšav in otroških dodatkov za vse starše, ki ne cepijo otrok. Če bodo želeli pridobiti omenjene ugodnosti, se avstralski starši ne bodo več mogli izgovarjati na ugovor vesti.

V deželi tam spodaj so namreč starši 39 tisoč otrok proti cepljenju vložili ugovor vesti na osebni, filozofski, verski ali zdravstveni osnovi, nedavni izbruhi ošpic, oslovskega kašlja in drugih bolezni, ki jih lahko preprečimo s cepljenjem otrok, pa so sprožili številne debate, iz katerih se je izcimil ta načrt. 

Do kdaj bo avstralska vlada načrt uresničila, še ni znano. 

Komentarjev 7
  • samo.jst 13:19 13.april 2015.

    dokler je 99% prebivalstva cepljenega, se je enostavno šlepati... ko pa udari epidemija, pa jok in stok naj država reši....

  • samo.jst 13:16 13.april 2015.

    Staršem v podpis izjavo, da v primeru da otrok zboli, prevzemajo nase celotno odgovornost ter sami krijejo vse stroške zdravljenja in potencialnih zapletov. V kolikor pa se dokaže, da je njihovo nespametno početje povročilo dodatno širitev bolezni, pa morajo kriti ...prikaži več 25% celotnega zdravljenja vsake osebe, katero je otrok okužil! Dajmo že enkrat prisiliti ljudi, da stojijo za lastnimi odločitvami in kljub temu ohraniti svobodo!

  • neuromouse 12:21 12.april 2015.

    Bivša zdravnica spregovori o nesmiselnosti cepljenja: http://www.alternativna-misel.si/index.php/blog/4-dimenzija/40-ospice-7-3-2015