Slovenija
22 ogledov

Ne boste mogli na volišče? Nič lažjega.

Žurnal24 main
Še danes lahko vložite zahtevo za glasovanje po pošti na skorajšnjem trojnem referendumu. Seveda pa morate biti do tega upravičeni.

Poleg volivcev iz tujine namreč na referendumu lahko po pošti glasujejo tudi nekateri volivci iz Slovenije. To so volivci v domovih za starejše občane, ki nimajo stalnega prebivališča v domu, ter volivci, ki bodo na dan glasovanja na zdravljenju v bolnišnici, v zdravilišču ali v zaporu oziroma priporu.

Tisti volivci, ki se zaradi bolezni ne bi mogli zglasiti na volišču, lahko do 2. junija še vložijo zahtevo, da želijo glasovati na svojem domu.

Zahtevo za glasovanje po pošti morajo sporočiti okrajni volilni komisiji oziroma upravni enoti, na območju katere imajo prijavljeno stalno prebivališče in so vpisani v volilni imenik. Volivci, ki se bodo prijavili za glasovanje po pošti, bodo na dom prejeli glasovnice, ki jih morajo vrniti dan pred izvedbo referenduma, torej do 4. junija.

Volivci, ki jim bo po pošti poslano gradivo, bodo v volilnih imenikih označeni in v nedeljo, 5. junija, ne bodo mogli glasovati na voliščih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.