Slovenija
9651 ogledov

Ne boste verjeli, koliko denarja hoče ministrstvo za tole "podrtijo"

Stanovanje v Ljubljani Ministrstvo za javno upravo
Po družbenih omrežjih je v zadnjih dneh zaokrožila fotografija stanovanja, ki se je znašlo na javni dražbi Ministrstva za javno upravo. To za stanovanje v vse prej kot dobrem stanju zahteva izklicno ceno 121.000 evrov.

Res je, da so bile cene nepremičnin v Ljubljani v zadnjih dveh letih nerazumno visoke, a so se kljub vsemu zaradi ugodnih obrestnih mer kreditov nepremičnine v prestolnici prodajale kot po tekočem traku. Je pa na nepremičninskem trgu ob vse višji inflaciji in skoku obrestnih mer vendarle opaziti nekoliko več previdnostni in zmernosti pri nakupih.

Nepremičninski balonček so se očitno odločili izkoristiti tudi pri Ministrstvo za javno upravo, ki je na javno dražbo postavilo stanovanje v velikosti 39,57 kvadratnega metra na Staničevi ulici 13 v Ljubljani. Kot je razvidno iz fotografij, gre za majhno mestno stanovanje zgradbe, ki naj bi bila zgrajena leta 1926. Izklicna cena? 121.000 evrov.

Nepremičnina z ID znakom: del stavbe 2636-2209-1, v naravi predstavlja stanovanje z neto
tlorisno površino 39,57 m², ki se nahaja v pritličju 4-stanovanjskega objekta, ki je bil po podatkih
GURS zgrajen leta 1926. Na stavbi je vzpostavljena etažna lastnina. 

"Za nepremičnino, ki je predmet prodaje, je oceno vrednosti opravil Jure Fleischman, mag. prava in managementa nepremičnin, pooblaščeni ocenjevalec nepremičnin," so sicer zapisali javni objavi o dražbi in tako odgovornost za visoko ceno preložili na pooblaščenega ocenjevalca. Kupec bo sicer poleg končne cene, ta utegne biti ob morebitnem velikem številu dražiteljev celo še višja, moral plačati tudi 2 odstotka davka na promet z nepremičninami. 

Stanovanje v Ljubljani | Avtor: Ministrstvo za javno upravo Ministrstvo za javno upravo

Ministrstvo sicer ne skriva slabega stanja stanovanja. Tako so v sporočilu pošteno zapisali, da je stanovanje v slabem stanju. "Stanovanje ni bilo deležno prenov, je izpraznjeno in v slabem stanju. Stanovanje je orientirano proti severu. V stanovanju so naslednji prostori: predsoba, stranišče, shramba, kuhinja in soba. Finalna talna obloga je parket. V nekaterih prostorih, finalnih talnih oblog ni. V stanovanju ni radiatorjev, ogrevanje trenutno ni omogočeno. Prav tako ni omogočena priprava sanitarne vode. Okna so prvotna v lesenih okvirjih. Stanovanje je nezasedeno. Merilno mesto št. 3-81865 je bilo dne 19. 7. 2019 odklopljeno. Za ponovni priklop merilnega mesta je potrebno zaprositi za novo soglasje za priključitev," piše v sporočilu. Prav zaradi vsega navedenega je težko razumeti, da za slabih 40 kvadratov takšne "podrtije" zahtevajo vsaj 121.000 evrov. 

V kolikor ste med tistimi, ki se zanimate za nakup takšne "podrtije", potem vas ministrstvo vabi na javno dražbo, ki bo v njihovih prostorih na Tržaški 21 v Ljubljani, in sicer 20. oktobra ob 10. uri. 

Stanovanje v Ljubljani | Avtor: Ministrstvo za javno upravo Ministrstvo za javno upravo

Komentarjev 8
  • munja 16:07 04.oktober 2022.

    Na podlagi česa je pa ta g. Flajsman ocenil to stanovanje?? Zelo pretirana cena. Sprasujem se, ce bi on placal tako ceno!! Ce je ta cena razumna, bi morala biti nova stanovanja s tako kvadraturo vsaj 500 do 700 tisoc ...prikaži večsoc eur ali pa se vec.

  • Toma 14:10 04.oktober 2022.

    Ima pa klimo!

  • Avatar oven
    oven 13:44 04.oktober 2022.

    Pravilno se napiše, da je stanovanje potrebno manjše osvežitve.