Slovenija
10345 ogledov

Ne boste verjeli: Po nekaterih krajih v Sloveniji sneži!

Napovedi meteorologov, da se bo danes meja sneženja spustila pod tisoč metrov nadmorske višine, so se uresničile.

Danes proti jutru so se na severozahodu začele pojavljati padavine, sneg je presenetil prebivalce nekaterih krajev na Gorenjskem.

Medtem ko je na vzhodu države sončno in toplo s temperaturami nad 15 stopinj Celzija, je severozahodno Slovenijo dosegla hladna fronta. Meja sneženja se je ob intentivnih padavinah ponekod na Gorenjskem že spustila na nadmorsko višino okoli 500 metrov.

Po podatkih Agencije RS za okolje je do 12. ure največ snega zapadlo na Voglu in sicer 30 centimetrov, na Vršiču 22, na Predelu pa 16 centimetrov. Nekaj v snega je zapadlo tudi v Ratečah in Kranjski Gori.

Popoldne se bodo padavine okrepile in postopno razširile nad večji del države. Njaveč jih pričakujejo na Gorenjskem, kjer bo nad nadmorsko višino okoli 1000 metrov skupno zapadlo med 20 in 40 centimetrov snega.

Predvidena je daljša zapora ceste. Obstaja možnost še dodatnega plazenja, zato policija odsvetuje približevanje območju peš ali z vozili. Obveščene so tudi pristojne službe. Prek prelaza Predel je obvezna zimska oprema.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je zimska oprema sicer obvezna na cestah na Gorenjskem in na cesti čez Predel.

 

 

V torek bo zmerno oblačno, še bo možna kakšna kaplja dežja. Topleje bo. V sredo bo deloma sončno s kakšno popoldansko ploho.

Od srede do petka bodo naši kraji na prehodu med anticiklonom nad zahodno Evropo in ciklonskim območjem nad vzhodno Evropo. Vreme bo spremenljivo z nekaj sonca ter možnostjo ploh. Od sobote do naslednjega ponedeljka pa kaže, da se bo anticiklon iznad zahodne Evrope pomaknil nad naše kraje in prinesel nekaj sonca in zelo majhno možnostjo za kakšno ploho.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar krojac
    krojac 16:44 28.april 2019.

    Res ne verjamem - neverjetno da je kaj takega mogoče.

  • Snežinko 11:00 28.april 2019.

    Zakaj spet ta butast naslov, D.J??? Le zakaj vraga naj ne bi verjeli? Saj ni prvič, da maja sneži! Prosim, lepo, no... a res ne znate prav ničesar drugega napisati v naslov kot "ne boste verjeli..."? Ta fraza je že ...prikaži več davno obupno stara, iztrošena in se dela norce iz vseh bralcev, kot da s(m)o vsi idioti, ki ne verjamemo ničesar...??!!