Slovenija
28423 ogledov

Ne da bi vedeli, vas lahko država preseli na nov naslov

BTC nakupovalno središče
1/6
Saša Despot
To je ugotovilo okoli 20 podjetij, ki imajo svoj sedež v BTC, v poslovni stavbi Diamant na Letališki 5. No, vsaj imeli so ga. Med njimi tudi družba, ki izdaja spletni portal Žurnal24.

A pojdimo po vrsti. V začetku julija se je lastnik podjetja, ki izdaja tudi spletni portal Žurmal24 odločil, združiti nekatera svoja podjetja v enotno družbo Styria media si.

Sledila je registracija novega podjetja, menjava logotipa in žigov, obveščanje poslovnih partnerjev vseh starih podjetij, da se razen imena pravzaprav nič drugega ne spremeni, ter vse ostale podrobnosti, ki taki spremembi pritičejo.

Lahko si predstavljate logistični zalogaj. Še bolj pa jezo naše kolegice, ki je vse to urejala in nekaj dni za tem ugotovila, da naslov našega podjetja ni več Letališka 5, pač pa Italijanska 8 in da bo treba ves birokratski postopek izvesti še enkrat. 

Z avtonomnim vozilom podjetja Navya smo se brez voznika zapeljali po ljubljanskem nakupovalnem središču BTC. | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Na lepem se je država odločila, da nas preseli v drugo ulico. Ne le nas, pač pa vsa podjetja, ki so imela sedež v poslovni stavbi Diamant. Kakšnih 20 jih je in prav nobenega pred tem o svoji nameri ni obvestila. Res pa je, da so dan po 'odkritju', vsa podjetja v poštnih nabiralnikih pričakala obvestila geodetske uprave (Gurs) o spremembi naslova.

Gurs smo zato vprašali, kakšen je sploh postopek spreminjanja naslovov in zakaj so to naredili, ne da bi pred tem obvestili naslovnike. Pojasnili so nam, da je osnova za tako spremembo odlok občine: "Sprememba uličnega sistema ima za posledico tudi spremembe naslovov na območju ulice. Spremembe naslovov v uradnih evidencah izvede geodetka uprava na podlagi odloka občine o uvedbi/spremembi uličnega sistema."

Mestna občina Ljubljana (Mol) je odlok, s katerim se spreminjajo praktično vsi naslovi v BTC, sprejela daljnega leta 2009.

Parkirišče BTC | Avtor: A. L. A. L.
"Pred sprejetjem odlokov so bili predlogi imen in ulic javno razgrnjeni, odloki so sprejeti v skladu z veljavno zakonodajo," odgovarjajo na Molu in dodajajo: "Table za oznako ulic smo po večini namestili, hišne table z napisi ulic in številkami pa dodeljuje Gurs in ne Mol."

Z Gursa sporočajo, da lastnike oziroma uporabnike prostorov obveščajo po spremembi naslova.

"Gre za kompleksno ureditev območja. Na podlagi prošenj lastnikov na tem območju (predvsem uprava BTC in Mol) je geodetska uprava pristopila k izvedbi odlokov po fazah," pojasnjujejo in dodajajo, da so o začetku postopka seznanili Molovo komisijo za poimenovanje in dodajajo: "V preteklem tednu se je izvedla preštevilčenje večine naslov na območju iz odloka. Sledijo še ostale faze – npr. preštevilčenje Šmartinske ceste 152, ki bo predvidoma v jeseni." 

 

Komentarjev 10
  • Tomos 15:07 29.julij 2021.

    Ojoj. Groza. Moje sožalje. Kako vam lahko pomagam štajerski medij?

  • Bobby_Armstrong 09:35 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • jakec1575 22:28 26.julij 2021.

    gre za vprasanje , kdo krije stroske. Moral bi jih tisti, ki spreminja te naslove.